Percheziții la hotelurile Mariei Tudor din Mamaia și Olănești pentru evaziune fiscală de 10 milioane euro!

Evaziune fiscală şi spălare de bani sunt capetele de acuzare pentru care procurorii DNA au descins azi, 31 august, în Vâlcea, Constanţa şi Bucureşti, la hotelurile Riviera din Olănești și din Mamaia. Descinderi mai au loc și la televiziunea locală vtv din Rm. Vâlcea.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 16 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Perchezițiile au loc în București și județele Vâlcea și Constanța. Anchetatorii vor pune în executare nouă mandate de aducere. Este vorba despre o întreagă familie, dar și de către apropiați.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal. Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro”, precizează Poliția Română într-un comunicat.