Percheziţii domiciliare la Bălceşti! Arme şi muniţie deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi sprijiniţi de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale au efectuat azi, 26 ianuarie, ora 06.00, două percheziţii domiciliare pe raza oraşului Bălceşti şi a comunei Fârtăţeşti, în scopul identificării de arme şi muniţii letale deţinute ilegal.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti şi vizează o persoană suspectă de săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută de articolul 342, alin. 1 din Codul Penal. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe arme şi muniţie deţinute ilegal, astfel: o armă de vânătoare semiautomată, calibru 12 mm., o armă de tir cu aer comprimat, un pistol cu aer comprimat cal. 4,5 mm., 62 cartuşe vânătoare cal. 12 mm., 31 tuburi cal. 12 mm. desertizate şi 2 cartuşe cal. 12 mm. confecţionate artizanal.
Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.