Percheziții de amploare în județul Vâlcea privind vaccinări fictive şi certificate false! Medici și asistente, la audieri

Luni dimineața au avut loc percheziții la 2 centre de vaccinare din județul Vâlcea și la locuințele mai multor persoane. Este vorba despre un dosar ce vizează modul în care au fost eliberate certificatele verzi în centrele respective.

În cursul zilei de 13 decembrie s-au efectuat percheziţii domiciliare în 11 locaţii, situate pe raza judeţului Vâlcea, din care două sunt la sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
“Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infractiuni de corupţie şi fals, comise de-a lungul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.
La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, IGPR — Direcţia Operaţiuni Speciale şi din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea”, precizează procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
La audieri sunt chemați mai mulţi medici şi asistente care lucrau în cabinetele de vaccinare, dar şi câţiva medici de familie din judeţ. Există suspiciuni că vaccinarea s-a făcut la chiuvetă, adică serul a fost aruncat, în loc să fie injectat. Apoi, persoanele respective ar fi beneficiat de adeverinţă de vaccinare.