Pentru care Libertate?

Aniversăm din nou luptele celor care în decembrie 1989 și-au dat viața pentru Libertate. Ei au murit și alții au rămas schilodiți pe viață pentru a aduce de fapt la putere un grup care pregătise lovitura de stat. Fostul senator vâlcean Șerban Săndulescu susținea, încă din 1994, teoria loviturii de stat din 1989 și a publicat și o carte în acest sens, iar acum procurorii militari parcă ar copia din aceea carte când încep să spună adevărul despre acele evenimente.

Ei au murit atunci, acei tineri frumoși și curajoși, iar o șleahtă de profitori în frunte cu Ion Ilici Iliescu s-au așezat în fruntea țării și au declanșat jaful. Au început distrugerea sistematică a proprie țări, au distrus mii de întreprinderi rentabile din România, au vândut petrolul, gazele, electricitatea, cărbunele, aluminiul, siderurgia, lemnul, apa minerală, telefonia fixă, aviația, transporturile, calea ferată. Le-au dat pe șpăgi și comisioane sau le-au acaparat prin interpuși. Jumătate din profitorii care au pus mâna pe resursele naturale nu au plătit României niciun leu redevență și nici taxe și impozite.
Pentru care Libertate au murit însă acei tineri? Pentru libertatea unora de a lua pensii nesimțite și salarii imense, în timp ce alții mor de foame în propria țară? Pentru libertatea de a vedea călăii de atunci ajunși parlamentari, miniștri, premieri, acoperiți de imunități și privilegii?
Pentru libertatea de a fi jefuiți, bătuți, copiii lor molestați, iar vinovații să fie apărați de niște legi strâmbe? Pentru libertatea de a muri în spitale în care nu mai există medicamente acestea fiind dirijate de o mafie a medicamentelor? Pentru libertatea de a munci strict pentru plata unor facturi la utilități din ce în ce mai mari? Pentru libertatea de a fi deposedați de propriile bunuri de niște bănci care au devenit cămătari cu acte în regulă?
Pentru care libertate au murit acei oameni în 21 decembrie 1989? Pentru libertatea de a vedea după atâția ani că aleșii lor dau libertate hoției, tâlhăriei, violurilor și crimelor și transformă țara într-una în care nelegiuirile sunt încurajate legislativ?
Pentru libertatea de a-și vedea copilele prostituându-se pe bani de mâncare, în timp ce un grup restrâns de prostituate din partide se prostituează pentru salarii imense, sinecuri în agenții ale statului sau în consilii de administrații în care câștigă nemeritat, cât nu câștigă la un loc mii de familii care muncesc din greu?
Pentru libertate de a nu avea loc de înmormântare pentru bătrânii lor, haine, medicamente, căldură?
Pentru care libertate? Pentru aceea de a vedea săracii și bătrânii din sate arestați și condamnați pentru un braț de lemne luat din pădurea lor în timp ce marii hoți ai acestei țări și-au făcut palate și trăiesc într-un lux deșănțat? Pentru libertatea unei prese în mare parte aservită puternicilor zilei și transformată într-un cor de menestreli vasali unei găști transpartinice de profitori?
Pentru libertatea de a vedea intelectualii acestei țări alungați în lume și pe prostovanii aroganți din clasa conducătoare cumpărându-și cu toată familia lor diplome și doctorate din facultăți private?
Nicicând în țara noastră nu a fost mai mare libertate pentru mincinoși, perverși, denigratori, hoți, tâlhari, criminali și trădători! Și acum mai este un pas până la legiferarea libertăților acordate infractorilor. La grămadă vor fi liberi și cei cu gulere albe și simpli derbedei de mahala. Vom fi liberi să “ne descurcăm” cum putem și să ducem țara în datorii care o să ne sufoce pe toți. Să o amanetăm definitiv cămătarilor internaționali care ne împrumută să plătim lefuri și pensii uriașe, unora exact criminalilor care i-au ucis pe cei care manifestau în decembrie 1989, unele exact celor care au “ucis” monarhia și acum se prefac că o iubesc, unele exact celor care pun biciul pe noi și ne mint, ne torturează, ne trădează și ne disprețuiesc.
Trăiască libertatea totală! Să abolim codurile penale, să trimitem magistrații în șomaj, să desființăm poliția, să legalizăm prostituția și să falimentăm presa. Să o păstrăm doar pe cea de can can, de sport și de osanale!

Traian Guminski