Pensule de unghii – cum ar trebui să le alegi

Dacă ai ceva experienţă în manichiură şi pedichiură ai ajuns să cunoşti importanţa alegerii produselor de calitate şi, deloc în ultimul rând, a pensulelor de unghii potrivite! Cu instrumentele adecvate şi o pensulă bună va fi mult mai uşor să obţii designul dorit şi vei câştiga timp valoros. Totodată, ai nevoie de pensule de unghii de calitate cu tăieturi ferme, groase, subţiri sau compacte.
Pensulele pentru unghii sunt investiţii importante şi, dacă sunt întreţinute corespunzător, ar trebui să dureze mulţi ani.

Pensule de unghii pentru acrilice

Manichiura şi pedichiura cu acrilice necesită răbdare, precizie şi experienţă. De aceea este esenţial să alegi instrumente de calitate care să îţi uşureze munca şi să îţi permită să termini mai repede.

Pensulele de unghii pentru manichiura sau pedichiura cu acrilice au un capăt ascuţit şi ferm şi ajută la aplicarea produsului pe lângă cuticule, dar şi pe suprafaţa unghiei. Calitatea acesteia este esenţială, părul ar trebui să fie compact şi nu stufos. Cele mai populare sunt cele din fire de păr naturale.

Totodată, ar trebui să dispui de câteva pensule în dimensiuni şi forme variate.

Ce fel de pensulă să aleg?

Cu cât este mai elastică şi mai compactă şi vârful mai ascuţit şi mai ferm, cu atât va fi mai uşor de folosit. Totodată, este bine să fie dotată cu capace de protecţie care să faciliteze transportul şi să le păstreze bine în timp.

Vei avea nevoie de modele care nu absorb produsele şi te ajută să faci economie. Acestea sunt în general utile pentru unghiile scurte şi recomandate începătorilor. Totodată, vei avea nevoie şi de modele mai mari care absorb produsul şi te vor ajuta să lucrezi mai repede. Cele din urmă necesită experienţă, sunt destinate lucrărilor de durată şi recomandate profesioniştilor.

Pensule de unghii pentru manichiura cu gel

Pensulele de unghii pentru manichiura cu gel au forma mult mai plată şi ajută la aplicarea uniformă şi precisă a gelului, indiferent de consistenţa acestuia. Pot fi realizate atât din fire sintetice, cât şi naturale şi sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni. Cele mai populare au între 4 şi 8 mm.

Părul pensulelor de unghii pentru manichiura cu gel poate fi tăiat în unghi, oval sau cu un capăt ascuţit şi există în dimensiuni variate. Fiecare tehnician prefera un anumit model şi va alege forma şi dimensiunile în funcţie de lucrarea executată, dar şi de dimensiunea unghiilor pe care lucrează.

Există şi modele de pensule cu două dimensiuni, tăieturi în formă pătrată sau în formă de limbă de pisică. Acestea permit lucrarea în jurul cuticulelor sau la crearea liniilor rotunjite.

Cum se pregăteşte pensula de unghii pentru utilizare

Probabil ai observat că pensulele noi pentru unghii au perii rigizi şi conţin un reziduu alb care are rolul de a proteja produsul. Înainte utilizare, acesta trebuie îndepărtat cu atenţie. Iată ce paşi trebuie să urmezi pentru a pregăti o pensulă nouă de unghii pentru utilizare:
1. Scoate manşonul de plastic. Pentru a evita topirea plasticului şi a părului, acesta nu va mai fi pus înapoi dacă pensula a intrat în contact cu acrilice.
2. Rupe cu atenţie guma de pe părul pensulei şi începe să scuturi firele – vei observa un praf fin care iese din ele. Este esenţial să faci acest lucru până când vei observa că nu mai iese praf. De îndată ce ai ajuns în acest punct, pentru a evita contaminarea, încearcă să nu mai atingi părul pensulei. Dacă ţi se pare dificil să faci acest lucru cu degetele, foloseşte un beţişor din lemn de portocal sau un împingător de cuticule. Procesul poate dura destul de mul timp, mai ales dacă este o pensulă de dimensiuni mari, dar este esenţial.
3. Verifică pensula sub o sursă puternică de lumină şi, dacă mai observi praf pe firele de păr, reia pasul anterior.

După îndepărtarea reziduurilor, foloseşte o mişcare de răsucire pentru a grupa firele şi a le menţine într-o poziţie fermă şi nu disipate. Este important să faci această operaţie pentru a păstra cât mai mult timp forma pensulei şi fermitatea liniei.

După curăţare, periile acrilice vor fi amorsate prin înmuiere în monomer, iar cele de gel într-un gel transparent.

Sursă foto pixabay.com
℗Articol publicitar