Pe cine susţine “Eveniment Vâlcean” la alegerile din 5 iunie

“Eveniment Vâlcean” va susţine legal şi în virtutea unor contracte încheiate conform legislaţiei actuale candidaţi la funcţia de primar ai PNL, PSD şi ALDE în judeţul Vâlcea.

Deşi promisesem că vom face publică lista celor cărora le vom face campanie electorală în cursul zilei de sâmbătă, datorită unor formalităţi şi birocraţii generate de multitudinea de prevederi ale legislaţiei acest lucru nu este posibil şi preferăm, decât să prezentăm o listă parţială, să mai întârziem o zi sau două.
Precizăm că pentru alegerea consilierilor judeţeni vom prezenta în materialele print şi pe siteul ziarului nostru atât candidaţii PNL cât şi candidaţii PSD. Demersul nostru este legat de faptul că ambele partide se luptă pentru câştigarea majorităţii locurilor din Consiliul Judeţean, au candidaţi remarcabili şi oameni cunoscuţi în judeţ şi şi-au manifestat dorinţa să fie prezentaţi de publicaţia noastră.
Mai precizăm că întreaga susţinere mediatică pe care o vom face în această campanei electorală va fi una strict pozitivă. Vom promova idei, programe, proiecte ale candidaţilor, vom prezenta realizările profesionale sau administrative ale unora, calităţile care îi recomandă să fie aleşi în comunităţile din care fac parte, liste de consilieri alături de care candidează, uneori interviuri cu unii dintre ei sau reportaje din comunele respective şi declaraţii ale celor care îi susţin. Nu vom face anticampanie sau campanie negativă, nu vom denigra nici un competitor electoral, nu vom folosi limbaj agresiv sau suburban.
Ca şi alte redacţii din Vâlcea, credem că a sosit în sfârşit vremea unor campanii civilizate, şi legislaţia a fost modificată tocmai în acest sens. A trecut vremea afişelor rupte şi mâzgălite, a sutelor de banere inutile întinse de-a latul drumurilor publice, a împărţitului de pelerine, lopeţi, sacoşe, găleţi, galoşi sau alimente alegătorilor, al scandalurilor şi jignirilor prin presă, al publicaţilor fantomă aruncate noaptea în curţile oamenilor, a afişelor lipite peste alte afişe sau pe toţi stâlpii, zidurile şi gardurile din judeţ.
Presa are îndatoriri şi responsabilităţi mai mari decât la oricare alte alegeri deoarece statul, din banii tuturor românilor, va deconta la final cheltuielile făcute în cadrul legal de candidaţi până la plafonul fixat de lege.
Ar fi deci nu numai ilegal, dar şi imoral ca vreun jurnalist să fie plătit din ban public pentru a minţi, insulta, înjura sau denigra vreun competitor în această competiţie electorală.
Pe site vom publica cu rapiditate orice informaţie de interes public legată de campanie, candidaţi sau alegeri sau despre orice eveniment petrecut în oricare localitate a judeţului chiar dacă în respectiva localitate nu susţinem public nici un candidat.
La fel vor proceda majoritatea publicaţilor vâlcene ale căror echipe redacţionale vor încerca să ofere informaţii pertinente şi necesare vâlcenilor! În cazul în care vor exista excepţii nu vom ezita să luăm poziţie publică împotriva acelor jurnalişti sau publicaţii care vor încălca normele legale în vigoare!