Păstorul Vaideeni se reinventează! Cel mai vechi club din Vâlcea va avea personalitate juridică și începe ascensiunea spre ligile superioare

Păstorul Vaideeni, cel mai vechi club din Județului Vâlcea, joacă în acest sezon în Liga a V-a și a avut un parcurs sub așteptări. Asta pentru că a rămas fără o mare parte a fotbaliștilor din campionatul trecut, dar și fără fostul antrenor principal, Vicențiu Marinescu. Oamenii de la munte nu se lasă, însă. De echipă se ocupă acum Marius Străulea, ajutat de Mihai Ionel și Daniel Nistor și Păstorul începe ascensiunea. Echipa din comuna păstorită de primarul Daniel Băluță, și el mare pasionat de sport în general și fotbal în special, va avea personalitate juridică, dar și o bază sportivă modernizată. În rândurile următoare puteți citi un interviu acordat de “argintul viu” al formației din Vaideeni, Marius Străulea.

Rep.: – Cum se explică parcursul slab din prima parte a campionatului?
M.S.: – Cauzele unei evoluții slabe au fost plecarea fostului antrenor Vicentiu Marinescu cu tot cu jucători. Eu am încercat sa adun cât mai mult jucători din localitate, atât tineri cât și mai puțin tineri, oameni care se retrăseseră, care au avut o istorie pentru această echipă… Este un nivel de sportivi amatori și este bine să participe cât mai multă lume. Mâ gândesc și la juucători și la spectatori. E greu să aduci public la meciuri dacă nu ai jucători din localitate. O altă cauză ar fi nunțile tradiționale din localitate care se țin în special toamna și participă majoritatea tineretului… Mai sunt probleme și cu jucătorii care sunt plecați sau lucrează… Nu am fost niciodată aceeași echipă, am suferit la capitolul omogenitate. Mereu am fost alți jucători în teren… Dar acesta este nivelul. Este o plăcere să joci fotbal, să faci mișcare și cred că cel mai important Este să evităm accidentările.

Rep.:– Cum a fost pauza competițională?
M.S. – Pauza competițională a fost de bun augur pentru noi. Am avut nevoie de zilele libere pentru a ne face o strategie pentru returul campionatului. E greu să plece un jucător de la noi. Cine ajunge la noi își face o legătură puternica și o atracție față de această echipă. E greu să mai pleci… Încercăm să aducem la meciuri toți jucătorii legitimați și mai ales pe cei plecați din localitate care sunt la studii sau care lucrează prin orașele mari ale țării. Am reușit ca în această pauză să aducem doi jucători foarte buni care ne vor ajuta în acest retur. Este vorba despre Dragoș Gheorghescu un jucător care a evoluat la Flacără Horezu, apoi a mers la CSU Craiova și înapoi la horezeni. Îi mulțumim pentru alegerea făcută și prietenului Daniel Lera care a evoluat la o echipă din Rm. Vâlcea și pe care îl așteptăm cu drag.

Rep.: – Se poate redresa situația în a doua parte a campionatului?
M.S.: – Returul cu siguranță o să fie greu pentru noi căci toate echipele s-au întărit. dar achizițiile făcute și motivația jucătorilor, plus pregătirea făcută în aceasta pauză, sper să dea un rezultat bun pentru echipa noastră de suflet.


Rep.: – Când poate să revină Păstorul în ligile superioare?
M.S.: – Îmi aduc aminte de povestirile tatălui meu, Traian Străulea, fost jucător la aceasta echipă în trecut, despre evoluția în ligi superioare cu antrenamente și cantomamete în stațiuni montane. Asta încercăm și noi acum. Să ne mobilizăm cât mai mult și să fim o gașcă și o echipă cât mai mobilizată și greu de bătut. Ascensiunea spre ligi superioare nu este ușoară dar eu am încredere în băieți. Am renunțat la liga a patra din cauza faptului că au plecat jucători și am hotărât să construim o echipă de jos cu oameni ai locului.

Rep.: – De unde vine pasiunea ta pentru fotbal, pentru Păstorul Vaideeni?
M.S.: – Moștenesc această dragoste de la tata. Mai trebuie spus și faptul că Mihai Ionel și Daniel Nistor sunt persoanele care mă ajută să facem o echipă competitivă.

Rep.: – Cum e concurenta cu cealalta formaţie din localitate?
M.S.: – Concurența cu cealaltă formație din Vaideeni, Montana Izvorul Rece, este una de tradiție. Este un derby local gen SINGURUL derbi din țară Steaua – Dinamo sau Real Madrid – Barcelona, păstrând proporțiile normal. Îmi aduc aminte când mergeam la meciurile locale ca și fan sau copil de jucător. Este o tradiție la noi. Totul se moștenește. Și acum rivalitatea există. Important este că după meci toți suntem prieteni, ne întâlnim la un suc.

Rep.: – Care este planul cu personalitatea juridică a clubului?
M.S.: – Personalitatea juridică este foarte importantă pentru o echipă sportivă. De aceea noi intenționăm să o obținem. Cu ajutorul ei sperăm să avem un buget pe care sa îl folosim în modernizarea bazei sportive și stimularea jucătorilor. Nimic nu este ușor cu legile din țară dar noi muncim să ne fie cât mai bine, noi toți facem voluntariat la Păstorul Vaideeni.

Rep.: – În cât timp poate să plece de la Vaideeni un fotbalist sau mai mulţi spre fotbalul mare?
M.S.: – Având în vedere faptul că în comuna noastră majoritatea oamenilor sunt activi, oameni muncitori, oameni de munte și când zic om de munte înseamnă suflet și te ajută mereu, cu o plăcere și atracție asupra sporturilor, cred că din Vaideeni vor pleca sportivi cu mare viitor. Cel mai bun exemplu în acest sens este tenismena Bianca Andreescu. La fotbal avem cel puțin 20 de tineri promițători. Să-i ajute Dumnezeu să ajungă în fotbalul mare.
Rep.: – Vă mulţumesc!

A consemnat Gabi Cârjaliu