Parlamentarii PNL au depus un proiect de lege care stabilește cadrul legal al utilizării semnăturii electronice

Legea va actualiza legislația românească, veche de 22 de ani, cu aspecte care acoperă implicațiile obținerii, utilizării și a protejării semnăturii electronice. Noua lege va pune importanța acestui tip de semnătură la același nivel cu cea a semnăturii de pe hârtie și pregătește România pentru inovația tehnologică pe care o va aduce identitatea digitală.
Proiectul de lege răspunde provocărilor, vulnerabilităților și riscurilor utilizării semnăturii electronice, având norme și sancțiuni.
Sunt stabilite grade de încredere a diferitelor semnături, cazurile în care fiecare tip de semnătură poate fi utilizat, măsuri de protecție a datelor cu caracter personal și alte elemente specifice securității cibernetice.
Proiectul a fost depus la #Senat de doi senatori #PNL și 31 de deputați #PNL, printre inițiatori fiind președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja (fost ministru al Digitalizării), deputat Ioan-Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informațiilor și deputatul George Tuță, președinte al Comisiei pentru Automatizare și Viitorul Muncii.