Palatul Olăneşti a fost dat ilegal S.R.I-ului

Postul de televiziune B1 TV a dezvăluit în prime time, duminică 26 februarie la ora 19.30, că Palatul lui Ceauşescu de la Olăneşti a fost transferat în mod ilegal către SRI.

Moderatorii unei dezbateri televizate la care a participat şi un europarlamentar PSD au afirmat că există probe că Guvernul Ponta a emis o Ordonanţă de Urgenţă în 2013 prin care era transferat de la RAPPS ( Regia Protocolului de Stat ) către SRI acest Palat şi o suprafaţă de 6 hectare.
Ordonanţa a fost dată cu încălcarea unei hotărâri judecătoreşti hotărâre care a survenit ca urmare a faptului că terenul respectiv a fost revendicat şi obţinut în instanţă de urmaşi ai proprietarilor de drept.
Ordonanţa a fost emisă în ajunul Crăciunului iar în motivarea urgenţei semnatarii ei (premierul Victor Ponta mai mulţi miniştri, doi secretari de stat şi George Maior – şeful de atunci al SRI) se specifica că România trebuie să îşi întărească securitatea şi capacitatea de apărare.
Jurnaliştii prezenţi în emisiune au prezentat documente care arată că fostul premier a mărit de la an la an bugetul acordat S.R.I., iar în 2015 chiar l-a dublat faţă de anul precedent. (T.G.)