Orice Guvern capabil ar putea plăti alocațiile mărite și majora pensiile

Pentru mine, după atâția ani de presă, devine evident că actualii Guvernanți nu vor să mărească veniturile populațiie. De ce nu vor asta e o întrebare la al cărui răspuns ar trebui să “lucreze” mulți jurnaliști de investigații, dar actuala situație economică a distrus aproape complet această specie de ziariști.

Voi demonstra pe scurt nu faptul că Guvernul a cheltuit sume imense pe armament american (în realitate niște avioane inutilizabile operațional și niște tuburi goale de metal pe care le vom numi rachete sol aer), voi demonstra de unde pot fi luați banii pentru aceste majorări prin acțiuni care pot fi întreprinse de orice guvern cu bun simț, logică și dragoste față de poporul său:
1. Tăierea finanțării așa zisei Case Regale din România. Suntem republică, nu monarhie, așa că aceea familie nu ar trebui să mai primească niciun leu subvenție de la stat, ci din contră, ar trebui să plătească taxele și impozitele datorate pe sutele de hectare și imobile pe care le deține.
2. Reintroducerea taxei pe lăcomie, pe activele bancare și pe veniturile uriașe ale firmelor producătoare de energie.
3. Legalizarea prostituției deoarece acest fenomen oricum nu poate fi extirpat și în prezent duce doar la obținerea zilnică a unor venituri imense neimpozabile de către mii de practicante.
4. Introducerea unor licențe de export lemn. Cine exportă lemn din țara noastră, să plătească o taxă descurajantă. Ori aducem bani la buget, ori stopăm defrișarea pădurilor, ori determinăm prelucrarea acestuia în mobilă la noi în țară, deci creăm locuri de muncă.
5. Introducerea impozitului progresiv pe pensii și salarii cu o cotă mare peste valorile care depășesc salariul și pensia medie.
6. Micșorarea bugetului Parlamentului prin micșorarea locurilor de deputați și senatori la nivelul de 300, așa cum a votat cândva poporul.
7. Micșorarea posturilor din ministere, a ministerelor și a salariilor acestei funcționărimi de lux
8. Micșorarea salariilor magistrațiilor și a pensiilor acestora care să fie de maxim 75% din ultimul salar.
9. Micșorarea sumelor imense plătite de stat companiilor farmaceutice pe medicamente compensate. Acceptarea ca statul să achite medicamente compensate cu adaos de maxim 10 la sută.
10. Redimensionarea organigramei din Ministerul Afacerilor de Externe, dar și din servicii. Mai puțini oameni și salarii mai apropiate de cele ale majorității românilor.
11. Micșorarea numărului de consilieri municipali, județeni, locali, a posturilor de viceprimari și vicepreședinți de Consilii Județene și micșorarea numărului de agenții ale statului, adevărate cuiburi pentru sinecuriștii cu carnete de partid.

Traian GUMINSKI