ONU a acordat o importantă distincţie a unui jandarm român

3
Căpitan Fărcaş Silviu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, primul jandarm român care participă la o misiune internaţională în Republica Haiti, a primit din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite medalia „În serviciul păcii”.

În cadrul unei ceremonii oficiale ce a avut loc în prezenţa lui Sandra Honore, reprezentantul Special al Secretarului General al ONU, a comandantului misiunii, generalul Ajax Porto Pinheiro, şi a altor membri ai conducerii Misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare din Haiti, ofiţerul jandarm Fărcaş Silviu, a fost distins cu „Medal Parade”, o importantă distincţie conferită celor mai merituoşi militari participanţi la misiunea din Republica Haiti.
În cadrul acestei misiuni (MINUSTAH), cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române, îndeplineşte funcţia de monitor de poliţie civilă al ONU, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti. De asemenea, ofiţerul participă şi la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.
Căpitanul Fărcaş Silviu este primul jandarm român selecţionat de către O.N.U. să participe la misiunea din Republica Haiti.
Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii ONU, căpitanul Fărcaş Silviu a absolvit Cursul Internaţional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie.
Căpitanul Fărcaş Silviu este căsătorit, are un copil şi este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005.