ONJN – ce este, ce rol are si avantaje

Daca esti pasionat de jocurile de noroc, insa nu cunosti prea multe informatii despre ONJN, atunci iti recomand sa citesti acest articol. Iti voi prezenta principalele detalii despre ONJN si anume ce este, ce rol are, dar si ce avantaje ofera acum romanilor.

Consider ca oricine a accesat sau doreste sa acceseze jocurile de noroc, in special cele online, trebuie sa stie si informatiile de baza despre ONJN.

Ce este ONJN?

ONJN reprezinta prescurtarea pentru Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Aceasta este o institutie a Statului, subordonata Guvernului Romaniei. Ea a fost infiintata in anul 2013, insa si-a intrat efectiv in rol doi ani mai tarziu, mai exact in a doua jumatate a anului 2015.

Ce rol are?

Rolurile ONJN sunt multiple. Aceasta institutie are rolul de a autoriza, reglementa si monitoriza jocurile de noroc din tara noastra, atat cele offline, cat si cele online. ONJN acorda licente de functionare pentru organizatorii de jocuri de noroc care vor sa se adreseze clientilor romani si urmareste mai apoi activitatea acestora.

Tot ONJN este institutia care impune taxele si impozitele privind jocurile de noroc, taxe care in ziua de astazi contribuie enorm de mult la Bugetul de Stat.

De asemenea, ONJN urmareste respectarea regulilor atat de catre organizatorii de jocuri de noroc, cat si de catre romanii care acceseaza aceste platforme online.

Regulile impuse de catre ONJN jucatorilor romani

Mai sus am amintit despre regulile ONJN, astfel ca este foarte important ca orice roman sa cunoasca regulile pe care trebuie sa le respecte atunci cand se distreaza la jocuri de noroc online. Iata despre ce este vorba:

  • trebuie sa alegi numai site-uri de jocuri cu licenta ONJN, fiind altfel risti o amenda de pana la 10.000 lei; poti sa parcurgi etapa Luck Casino inregistrare pentru a incepe sa te distrezi intr-un cazino online licentiat
  • iti poti deschide cont pe site-urile de jocuri numai daca ai cel putin 18 ani impliniti (daca esti o persoana majora)
  • trebuie sa folosesti la inscrierea pe site informatiile tale personale reale si corecte (in niciun caz nu te folosi de datele altei persoane sau de informatii fictive)
  • trebuie sa depui bani in contul tau de joc numai prin metode de plata care iti apartin (care sunt pe numele tau)
  • in termen de 30 zile de la prima depunere sau in cel mult 6 luni de la deschiderea contului (daca nu ai depus bani in cadrul lui) va trebui sa parcurgi si etapa de verificare a contului pentru a-ti pastra accesul la platforma

Daca vei respecta toate aceste reguli, atunci te vei putea distra fara griji si in cele mai bune conditii la jocurile de noroc preferate direct pe internet.

Avantajele oferite de ONJN jucatorilor romani

Chiar daca anterior am vorbit despre reguli impuse de ONJN, totusi toate acestea sunt in avantajul clientilor. Aparitia ONJN pe piata jocurilor de noroc din Romania a adus si cateva avantaje importante pentru romani.

In primul rand, gratie ONJN, romanii se pot bucura acum de un mediu online de distractie sigur si complet legal. Astfel, poti accesa o multime de jocuri de noroc interesante fara niciun fel de griji, fiindca totul se desfasoara sub reglementari stricte.

In al doilea rand, pe platformele de gambling licentiate ONJN esti sigur de faptul ca participi la jocuri de noroc corecte, care iti ofera sanse reale de castig, fiindca si acest lucru este verificat de catre ONJN in momentul acordarii licentelor de functionare.

De asemenea, in cazul in care intampini cumva o problema delicata cu unul dintre organizatorii de jocuri de noroc licentiati, pe care nu o poti rezolva “intern”, direct cu operatorul de jocuri, atunci ONJN iti poate veni in ajutor. ONJN este astfel practic si un mediator in rezolvarea problemelor aparute intre clienti si platformele de jocuri.

In concluzie, e clar ca infiintarea ONJN a reprezentat un pas important in dezvoltarea industriei jocurilor de noroc de la noi din tara, lucru care a adus totodata si cateva avantaje importante pentru clientii romani, care se pot bucura acum de servicii de cea mai buna calitate.