Oltenia așteaptă de la Știința primul titlu după 28 de ani

Universitatea Craiova a început perfect turneul de play-off al primului eșalon de fotbal. Elevii lui Devis Mangia au trecut la limită, italienește, de Astra Giurgiu, scor 1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de atacantul bosniac Koljic, în minutul 18. Oltenii au jucat inteligent până la final și oaspeții nu au reușit să pună mari probleme. După acest succes, reuțit în fața a peste 16.000 de spectatori, Știința a urcat pe locul 2 al clasamentului, profitând de eșecul lui FCSB pe propriul teren, 1-2 cu Viitorul Constanța. În acest moment patru puncte îi mai despart pe craioveni de lidera CFR Cluj-Napoca, echipă care a trecut de Sepsi Sfântu Gheorghe.

Sorin Cartu


Revine talismanul Cârțu

Acum 28 de ani, FC Universitatea Craiova câștiga ultimul titlu de campioană a României, dar și celălalt trofeu, Cupa României. Antrenor în 1991 era fostul mare fotbalist, Sorin Cârțu. Fostul component al Craiovei Maxima a revenit la echipă, de această dată pe postul de manager general. De la el, dar și de la fotbaliștii antrenați de Mangia toată Oltenia așteaptă acum un nou titlu național.

Iată cum arăta echipa care aducea în Bănie ultimul titlu național:

Prunea – Mănăilă, Săndoi (Bica), Ad. Popescu, Zamfir – Ciurea (Craioveanu), Mogoşanu, Olaru, Badea – Pigulea, Agalliu. Antrenori: Sorin Cîrţu (principal) – Nicolae Negrilă, Fane Cioacă (secunzi). (G.C.)