Olăneşti – staţiunea care se transformă

Sorin Vasilache este un primar care se zbate pentru comunitate. O serie de proiecte care sunt în derulare au transformat oraşul pe care îl administrează într-un şantier în lucru, anul trecut.

“Unul dintre proiectele care m-au făcut mândru este proiectul infrastructurii rutiere, în valoare de 5 milioane de euro prin POR – Axa 5.2., ce a cuprins reabilitarea a 23 de străzi, pe o lungime de 8,6 km., cu toate reţelele de apă, canalizare şi turnarea covorului asfaltic. S-au executat lucrări pe străzile Epureşti, 1 Decembrie, Salcâmilor, Livadia şi au continuat cu zona centrală pentru a putea asigura la începutul sezonului, în luna iunie, accesul turiştilor, în condiţiile cele mai bune. Acum se execută lucrări la proiectul Post Mediu – extindere şi reabilitare apă şi apă uzată, termenul de finalizare fiind 30 iunie. Acest proiect cuprinde construcţia staţiei de epurare, modernizarea staţiei de captare Comanca şi modernizarea staţiei de tratare a apelor uzate Răpuroasa, precum şi reabilitarea şi extinderea de apă şi canalizare. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 15 milioane euro şi este derulat prin APAVIL, ADI APA şi Consiliul Local Olăneşti”, precizează primarul Vasilache. Pe Ordonanţa 28, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală se asfaltează străzile Pleaşa, Mura, Păcii, Vâlcele. “Ţin să precizez că pe străzile Vâlcele şi Mura deja s-au executat lucrări de modernizare, urmând ca după terminarea execuţiei lucrării la apă uzată să se asfalteze.

Drumul judeţean care rupe două sate de oraş, la priorităţi

“Mai avem mult de lucru aici. În următoarea perioadă vrem să modernizăm piaţa, deoarece se află în stare degradabilă. De asemenea, s-a întocmit un studiu de fezabilitate de către Consiliul Judeţean pentru DJ 656 Olăneşti- Comanca –Tisa. Sunt necesari 11 milioane lei, urmând să se întocmească documentaţia în vederea obţinerii finanţării din fondul de rezervă al Guvernului. Drumul este afectat din vara anului 2014. Acest drum este singura cale de acces către satele Tisa, unde sunt 50 de familii şi Gurguiata cu 30 de familii”, ne spune edilul din Olăneşti. Un alt drum de interes este DJ 654 Cheia – Iezer – Pahomie, care se află deja în lucru. Se refac podeţele, se construiesc rigole, iar drumul va fi modernizat”, adaugă primarul Sorin Vasilache.

Edilul a achiziţionat terenul pentru baza sportivă

Un teren a fost achiziţionat pentru construirea unei baze sportive cu fonduri europene. “Avem o echipă de fotbal, AS Băile Olăneşti, care joacă foarte bine, ocupă primul loc în Liga a V-a, dar, din păcate, îşi dispută meciurile din campionat la Păuşeşti Măglaşi, deoarece noi nu avem stadion. De aceea, am achiziţionat un teren în Olăneşti Sat, cu o suprafaţă de 1,2 hectare. Urmează să întocmim documentaţia pentru studiul de fezabilitate pentru că vrem să accesăm fonduri europene, sau, de ce nu, să accesăm bani prin Programul de Investiţii. Din ceea ce am înţeles, valoarea investiţiei ar fi undeva la 3-4 miliarde lei vechi, dar beneficiile de pe urma ei vor fi mult mai mari. Aici se vor desfăşura diverse activităţi de agrement şi pentru turişti, dar şi pentru echipele care vin în cantonament, pentru că iarna vin foarte multe. Sunt convins că un stadion modern va aduce în staţiunea noastră cluburi de top din ţară, atât vara, cât şi iarna, pentru a-şi desfăşura stagiile de pregătire”, ne-a spus primarul Sorin Vasilache.

Letiţia LAZĂR