Ocnele Mari se transformă în stațiune
Primarii care s-au perindat la conducerea Orașului Ocnele Mari au promis că localitatea își va căpăta statutul de stațiune. Au promis mult, au făcut mai nimic, din păcate. Oamenii au decis, însă, să-i dea credit lui Remus Sasu, care în scurtă perioadă a dus la îndeplinire proiecte importante care au schimbat în bine fața orașului. Cel mai probabil 2021 a fost cel mai bun an de după Revoluție pentru Ocnele Mari.
Poetul vasile Militaru a fost comemorat
În fiecare an comunitatea din Ocnele Mari îl comemorează pe poetul Vasile Militaru, trecut la cele veșnice în 8 iulie 1959 în condiții de detenție pe motive politice, în acest străvechi oraş al României. Ca de obicei, ceremoniile s-au deschis cu o evocare făcută de către organizatori la Monumentul foștilor deținuți politici din Ocnița și a continuat cu o slujbă de pomenire a martirilor anticomuniști. Au urmat expuneri tematice și un moment de de evocare a preotului Petre Vețeleanu, important animator cultural al Ocnelor Mari, trecut la cele veșnice în urmă cu câteva săptămâni. În final, actorii Teatrului municipal Ariel (Gabriel Popescu, Camelia și Dan Constantin) au interpretat în fața unui public numeros versuri ale poeților Radu Gyr și Vasile Militaru, iar corul Euphonia al Filarmonicii Ion Dumitrescu, dirijat de Aurel Poenaru, a încântat asistența cu un recital de piese muzicale românești.
Centru de informare modern
Centrul de informare turistică Ocnele Mari – în colaborare cu Centrul de informare turistică Vâlcea – a invitat la Ocnele Mari un grup de șapte fotografi pentru o sesiune de imortalizare a obiectivelor locale de interes turistic. S-au întâlnit și au lucrat timp de mai multe zile la Ocnele Mari artiștii fotografi Mihaela Enescu din Ploiești, Sorin Moise din Petroșani, George Onete din București și Adrian Bâlă, Eduard Enea, Sorin Mateescu și Sorin Roșu din Râmnicu Vâlcea. Ei au fotografiat ștranduri, pensiuni, locuri istorice și atracții naturale, biserici și instituții publice.
Fondul de imagine creat în urma acestei acțiuni a intrat în patrimoniul Primăriei Ocnele Mari, cu drept de folosință îndelungată în materialele de promovare a stațiunii. Darurile de despărțire au fost oferite de preotul Bogdan Brădeanu. De întreaga organizare s-au ocupat Mădălina Zăicanu și Alina Orbu de la Centrul de informare turistică Ocnele Mari și Monica Gheorghiu de la Centrul de informare turistică Vâlcea.
Multe străzi modernizate
În acest an la Ocnele Mari s-au modernizat multe străzi. Zona traversată de strada Lunca, din Ocnița și până în Bunești, este una dintre cele mai populate din Ocnele Mari. Aici s-a finalizat modernizarea străzii Grădinilor. S-au montat rigole și parapeții din metal și s-au turnat două straturi de asfalt. S-au mai încheiat și lucrările de modernizare pe strada Lacurilor. Acolo a avut loc în primăvară o acțiune de curățenie cu voluntari care a înfrumusețat locul. S-a lucrat foarte intens și la granița dintre localitățile Ocnele Mari și comuna Bunești, pe drumul care leagă satul Teiuș (Bunești) și Slătioarele. Doi kilometri de drum – asfaltat cum se cuvine – fac legătura acum între oraș și cei care locuiesc aici și între ei și restul lumii. Strada Școlii și strada Goruniș își merită, în sfârșit, numele de străzi și întregesc aspectul civilizat pe care l-au căpătat drumurile din Slătioare.
Școală dotată cu aparatură modernă
Tot la Ocnele Mari s-a finalizat proiectul de dotare a școlii cu întreaga aparatură necesară derulării cursurilor la cel mai înalt nivel, atât în mod direct, cât și în online. Fiecare elev a primit câte o tabletă. Cu ajutorul acesteia, va putea comunica cu dascălii, va putea rezolva temele școlare și le va putea transfera de pe un dispozitiv pe altul în online. Dascălii au primit, de asemenea, laptopuri personale, cu ajutorul cărora pot să-și pregătească lecțiile și să le predea în mod direct și în online, conectându-le la dispozitivele periferice, cum sunt tablele interactive, retroproiectoarele și imprimantele de orice fel.