Ocnele Mari se pregăteşte pentru noul sezon turistic

Numărul turiştilor a fost în creştere anul trecut în oraşul staţiune care deţine o salină frumoasă, o mânăstire unică prin arhitectura ei, cu vechime de 200 de ani Mânăstirea Slătioarele cu Hramul Sfântul Nicolae şi o biserică construită de domnitorul Radu de la Afumaţi şi reconstruită cu fonduri europene.
Ocnele Mari va fi o destinaţie turistică şi mai atractivă prin cel mai mare parc de aventură din Oltenia. Acesta va fi finalizat în perioada următoare cu 4 trasee, de dificultăți diferite, care vor traversa și un lac, prin tiroliene, cu un parc de aproximativ 2 hectare. Acest parc este amplasat în vecinătatea ștrandului Ocnele Mari și va fi o nouă atracție pentru viitorul sezon estival. Ştrandul de la Ocnele Mari se mai numeşte şi ”ştrandul fără fund”, pentru că are o adâncime foarte mare.
Calităţile terapeutice ale apei sărate şi salina din oraş atrag ca un magnet turiştii. Ștrandul se află pe gura unei foste mine de sare cu adâncimea de peste 80 de metri a fost reamenajat şi ştrandul Ocnița care este situat la 2,2 Km de Ocnele Mari deţine două bazine cu apă sărată, un bazin cu nămol sapropelic, restaurant cu terasă și camping cu căsuțe pentru odihnă. Primarul Remus Sasu este convins că numărul unităţilor de cazare din zonă va creşte şi că Ocnele Mari va deveni o atracţie turistică şi în afara sezonului în care se fac băi în aer liber. (T.G.)