Obiective importante ale Primăriei Roşiile

Multe localităţi din ţară sunt afectate direct de circul mediatic şi de manifestaţiile din ţară. Administraţiile locale aşteaptă cu nerăbdare stabilirea şi votarea bugetului naţional. Fiecare zi de întârziere contribuie la întârzierea stabilirii bugetelor locale, deci întârzie investiţiile. Doru Constantin Diaconu primarul comunei Roşiile ne-a declarat zilele trecute că primăria a încercat să pregătească totul pentru a urgenta aceste proiecte.

“Am avut o întâlnire cu cei care fac parte din Consiliul Local. Cu mulţi dintre ei am discutat neoficial, de la om la om, să văd ce propuneri au, ce crede fiecare dintre ei şi cum ar vrea să facem bugetul local. Credem că important este să alocăm fondurile spre realizarea obiectivelor importante. Vom face o listă de priorităţi de fapt, o avem schiţată deja. Dar în mare depindem şi de finanţările de la Guvern, dar şi de susţinerea Consiliului Judeţean. Trebuie neaparat să finalizăm în acest an lucrarea de alimentare cu apă. Termenul final este luna august şi nu vrem să îl depăşim. Depindem însă şi de suma pe care trebuie să o alocăm la cofinanţarea acestei lucrări. În mare depindem de suma pe care ne-o poate da Consiliul Judeţean ca sprijin.
Vrem să facem ceva la celebrul drum Roşiile-Perteşti-Grădiştea. Anul trecut am pregătit 3 kilometri pentru a putea fi turnat anul acesta asfaltul. Am făcut şanţurile şi podeţele, am întins primul strat de piatră. Pentru a asfalta cei 3 kilometri depindem însă de sumele pe care le vom primi de la Ministerul Dezvoltării.
Sunt în asentimentul membrilor Consiliului Local care insistă în modernizarea Centrului Civic al comunei. Dar pentru a monta locuri de joacă, pentru a moderniza iluminatul şi mobilierul stradal din această zonă avem nevoie iar de susţinere financiară.
Aş mai dori să încercăm să amenajăm două segmente de drum măcar la nivelul de întindere de piatră dar ştiu, simt, că vor fi probleme serioase cu alocările de bani. Cu toţii ne dorim ca acest conflict în care sunt amestecaţi lideri politici, miniştri, parlamentari să ia sfârşit mai repede!”, ne-a precizat edilul şef al comunei Roşiile.

Traian Guminski