O vâlceancă este aproape să fie profesorul anului în România!

Teach for Romania a anunțat finaliștii celor cinci categorii ale Galei Profesorul Anului din mediul rural. În total au fost primite 390 de nominalizări, propunerile fiind făcute de elevi, părinți, colegi de catedră sau membri ai comunităților din care profesorii fac parte. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul galei care va avea loc pe 23 februarie.
Gala Profesorul Anului din mediul rural, în care sunt premiați educatori, învățători, profesori sau consilieri școlari din școlile rurale, se află la a doua ediție, fiind organizată de Teach for Romania. Pentru ediția din acest an, nominalizările au putut fi făcute până pe 15 ianuarie, la fiecare dintre cele cinci categorii: prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea literației, dezvoltarea abilităților socio-emoționale, dezvoltarea leadership-ului la elevi și implicarea în comunitate. În urma jurizării, la fiecare categorie au fost desemnați câte trei profesori finaliști.
Printre finaliștii secțiunii ”Dezvoltarea leadership-ului la elevi” este și un dascăl din Vâlcea, Daniela Eugenia Dinu – professor la Școala Gimnazială Rusănești, Fârtățești, județul Vâlcea. Și nu este deloc întâmplătoare nominalizarea, având în vedere că ”Dănuța” are o activitate intense despre care v-am mai anunțat în edițiile trecute ale ziarului nostru. (Gabriel Cărjaliu)