O investiţie importantă, dar costisitoare, pentru comuna Budeşti

Este localitatea cu cel mai mare grad de dezvoltare din mediul rural vâlcean în ultimii ani. Am petrecut câteva ore joi, 8 iunie, în localitatea limitrofă municipiului, alături de primarul Ion Vlădulescu, vizitând traseul de 30 de km pe care se va introduce alimentarea cu gaz.
“Suntem pe ultima sută de metri cu începerea lucrării la extinderea canalizării în satele Linia şi Racoviţa, apoi ne concentrăm resursele pe alimentarea cu gaz unde lucrările au demarat de o lună. Este un proiect ambiţios pentru care însă nu am găsit posibilităţi de finanţare aşa că va trebui să-l ducem la bun final din bugetul local. Şi nu este deloc ieftin pentru că implică lucrări dificile ,pe o lungime mare, constructorul va întâmpina probleme cu reţelele de apă, canal, curent, etc, materialele s-au scumpit mult , forţa de muncă trebuie să fie calificată înalt la asemenea lucrări, ceea ce înseamnă costuri mari cu salarizarea. Dar am discutat permanent cu locuitorii şi cu investitorii privaţi din Budeşti. Toţi vor gaz, toţi au spus că au nevoie de această facilitate care este una normală pentru oameni ce trăiesc, locuiesc şi lucrează la câteva minute de un municipiu atât de frumos ca Râmnicu Vâlcea.
Şi au înţeles că 120-130, poate mai mult de miliarde este un efort pe care nu-l putem face decât în câţiva ani. Voi încerca să aloc 20-30 miliarde pe an şi probabil nu vom mai avea bani o perioadă pentru alte investiţii din buget. Pe măsură ce se va finaliza câte un tronson cei din zona respectivă se vor putea racorda la reţeea. Bineînţeles, trebuie să facem întâi staţia de distribuţie, de presiune, nu este deloc uşor, dar eu am ţinut în primul rând cont de ceea ce au dorit oamenii. Ei contribuie la acest buget, locuitorii şi privaţii cu firmele lor, ei au dreptul să decidă unde să alocăm bani mai mulţi”, ne-a explicat primarul, unul din cei mai buni edili din Oltenia, cu mare experienţă administrativă şi cu popularitate constantă. (Traian Guminski)