O familie cu patru copii din Colonie Nuci, ajutată cu lemne de foc de Parohia Trăistari

Cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, prin Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, o familie de rromi cu situaţie financiară precară din comunitatea Colonie Nuci a primit lemne din partea Parohiei Trăistari din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.


Activitatea a fost susținută de către Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, care coordonează o serie de proiecte de sprijinire a familiilor aflate în situații de risc, datorită lipsei alimentelor, hranei, medicamentelor sau utilităților. Părintele Nicolae a vizitat în repetate rânduri familiile din această comunitate, oferindu-le alimente, obiecte de igienă, sau încălțăminte pentru copii în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe – Ghetuţe călduţe”.


„Arhiepiscopia Râmnicului a oferit sprijin acestei familii pentru a o ajuta să depășească perioada de iarnă, dar și pentru a-i ajuta pe cei patru copii să meargă la școală și să fie hrăniți corespunzător. Atunci când copiii suferă din cauza frigului, nu primesc hrană consistentă, se manifestă disponibilitatea de a renunța la educație, la un mod de viață sanogen, lucru care îi afectează în viitor”, a subliniat părintele Consilier Social, Arhid. Codruț Dumitru Scurtu.

Sursa text si foto arhiepiscopiaramnicului.ro