Nouă iniţiativă importantă a consilierilor municipali Andreea Iordache şi Alin Manda de la USR

Cei doi consilieri ai USR din Râmnicu Vâlcea s-au remarcat constant prin iniţiative interesante şi poziţii echilibrate în cadrul consiliului. Spre exemplu, la finalul anului trecut au reuşit să amendeze în şedinţa din luna decembrie un proiect al executivul aducând beneficii multor familii vâlcene prin reducerea taxelor de intrare la patinoar (grație unui amendament propus de aceștia la proiectul de HCL, însușit de către inițiator), de la 10 Ron la 5 Ron pentru copii și de la 15 Ron la 10 Ron pentru adulți.
Marţi, 17 ianuarie, 2023, cei doi consilieri au depus la registratura primăriei o adresă către Direcţia Poliţiei locale prin care solicită rezolvarea de urgenţă a spinoasei probleme de ocupare a locurilor de parcare publice de pe str. Știrbei Vodă, de către taximetriști. În această zonă accesul la locurile de parcare pentru locuitori, a curierilor care transportă pachete pentru firmele din zonă, dar şi a celor care lucrează în clădirea cunoscută ca sediul CEZ este restricţionat de un fel de cârdăşie între taximetriştii piraţi care transportă călători din Olăneşti, Păuşeşti, Vlădeşti spre municipiu, şi taximetriştii din Râmnicu Vâlcea care, în loc să folosească staţiile de taxi desemnate şi marcate legal, blochează ilegal parcarea rezidenţială.
Cei doi consilieri USR au ataşat petiţiei poze suficiente şi texte de lege care să determine Poliţia Locală să ia măsurile legale şi necesare. Aşteptăm cu inters rezolvarea haosului creat de taximetrişti şi sperăm ca cei doi userişti să continue iniţiativele favorabile cetăţenilor. (T.G.)