Noii poliţişti de la IPJ Vâlcea au depus jurământul de credinţă

“Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect, şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce îmi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, a fost jurământul de credinţă al celor
27 de poliţişti în cadrul festivităţii care s-a desfăşurat astăzi, 11 iulie a.c., în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Noii poliţişti au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de patrie în prezenţa Prefectului Judeţului Vâlcea, Radu Renga, şeful IJJ Vâlcea, locotenent colonel Ciauşescu Grigore, şeful ISU Vâlcea, colonel Mesescu Adrian, dar şi a rudelor şi prietenilor. Depunerea jurământului de credinţă al poliţiştului va reprezenta pentru aceştia de-a lungul carierei legământul faţă de ţară, lege şi români. Ceremonialul s-a încheiat cu felicitarea noilor poliţişti de către şeful inspectoratului.
La data de 1 iulie, 12 poliţiste şi 15 poliţişti s-au prezentat la datorie.
Astfel, până la plecarea la cursul de pregătire intensivă, aceştia se vor familiariza cu noul loc de muncă şi cu noii colegi. Începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina. Aici vor desluşi tainele slujbei de poliţist, astfel încât munca de poliţist să nu aibă niciun secret pentru ei, iar odată ajunşi la posturile de poliţie unde îşi vor desfăşura activitatea, vor aplica legea în mod corespunzător.
După finalizarea cursului, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acest moment având şi dreptul folosirii armamentului din dotare.
Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie.
Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 27 vor dobândi deprinderi practice specifice, fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor.