„Nerium Park” și „Yen” – două spectacole cap de afiș la Teatrul Anton Pann

La sfârșitul acestei săptămâni Teatrul Anton Pann vă invită să vedeți trei dintre spectacolele cuprinse în repertoriul din stagiunea aceasta. Este vorba de „Nerium Park” și „Yen”, două spectacole de forță care s-au bucurat de aprecierea dumneavoastră și în special a criticii de specialitate și “Povestea ieduțului răsfățat”, un spectacol pentru copii.

Așadar, sâmbătă 13 ianuarie, începând cu ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann va avea loc reprezentația spectacolului „Nerium Park”, piesă scrisă de dramaturgul spaniol Josep Maria Miró și pusă în scenă de regizorul Tudor Lucanu.
“Nerium Park” prezintă povestea unor tineri, Gerardo și Marta, care își cumpără un apartament într-un complex rezidential care se află la marginea orașului. La început totul pare perfect, leandrul cu flori roz (nerium oleander) care străjiuește aleea pe care trebuie s-o parcurgă până să ajungă la bloc, apartamentul de peste 90 m pătrați, piscina, liniștea din jur. Amândoi cu servicii bune, ea la resurse umane, el IT-ist, le dau speranța că ratele pe o perioadă de 30 de ani nu ar fi o problemă. Povestea spusă de cei doi actori este o poveste a tinerilor nostri care încercă să-și facă un rost în viață. Dacă vor reuși sau nu, vom vedea în cele 90 de minute de spectacol. Cei trei actori distribuiți în spectacol, Reka Szasz în rolul Martei și Alexadru Beteringhe sau Vladimir Purdel care joacă alternativ rolul lui Gerardo, sunt minunați, atât de convingători încât ne fac pe noi să simțim toate acele stări prin care trec. Rețineți, sâmbătă 13 ianuarie, ora 19.00, Sala Studio- “Nerium Park” de Josep Maria Miró, regia Tudor Lucanu. Un al doilea spectacol care s-a bucurat de succes și de cronici favorabile în revistele de specialitate este “YEN” piesă scrisă de de Anna Jordan, regia Adrian Roman. Yen va avea reprezentați duminică 14 ianuarie, de la ora 11.00, Sala Studio.
Poate acest fragment din Ziarul Metropolis, 30 mai 2017, vă va convinge că “Yen” este un spectacol de neratat, un spectacol exceptional pe care chiar trebuie să-l vedeți. https://www.ziarulmetropolis.ro/yen-la-teatrul-anton-pann-din-ramnicu-valcea-ce-ne-inalta-din-noroi


“Este povestea necosmetizată a doi frați adolescenți, Grasu și Bobbie, care trăiesc singuri într-o casă mizeră. O existență în lâncezeală, punctată de filme porno deja plictisitoare, Play Station și discuții banal-triviale, crizele epileptice și devierile comportamentale ale fratelui cel mic, urletele câinelui și vizitele mamei diabetice, alcoolice și cu fugitive efuziuni materne. Aparițiile lui Maggie sunt un amestec de decădere umană împletită cu compasiunea inevitabil iubitoare a copiilor ei, prea devreme ieșiți din copilărie și încă neajunși la maturitate. Apoi, în viața celor doi se plantează Jennifer, Yen, o fată din vecini care și-a asumat misiunea sacrosanctă de a le salva câinele. Viețile celor trei se împletesc, treptat, cu duioșie, emoție, multă durere și amărăciune, iar ulterior și printr-o ”aproape-tragedie” (agresiunea lui Bobbie, pentru care ajunge într-un centru pentru minori), astfel că Yen ajunge să le transforme de fapt viețile. În fond, tot ce este greu și de nepovestit în viață poartă germenii unor salvări. Pentru a înțelege asta, e nevoie uneori de întâlnirea unor oameni precum Yen, care dau deoparte draperia grea a amărăciunilor și lasă să intre lumina.”
Chiar dacă toți cei patru actori sunt minunați Ana Șușca (Yen), Reka Szasz (mama celor doi, Maggie), (Grasu) Andrei Cătălin, este imposibil să nu remarcăm jocul de excepție a lui Andrei Brădean in rolul lui (Bobbie).
“Adrian Roman a știut să canalizeze energiile interpreților pentru a obține exact acea combinație de emoție, sălbăticie, pulsiune instinctuală și fragilitate afectivă ce caracterizează și textul. Iar actorii și-au asumat cu o pregnanță și o expresivitate memorabilă biografiile eroilor jucați”. Tribuna Magazine, 9 aprilie 2017
Da, două spectacole care s-au jucat în premieră națională, spectacole pe care dumneavoastră aveți posibilitatea să le vedeți la sfârșitul aceste săptămâni pe scena Teatrului Anton Pann.
Și tot la sfârșitul acestei săptămâni “Povestea ieduțului răsfățat” un spectacol pentru copii, sâmbătă 13 ianuarie, de la ora 11.30, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann.
Cunoaştem cu toţii comportamentul copiilor răsfăţaţi şi alintaţi. În cazul povestei noastre al unui ieduţ. Oare mama capră, mătuşa capră şi bunica vor putea să-l facă să fie un băieţel responsabil, sau poate vor mai intervenii şi alte personaje care îl vor face să fie aşa? Vă invit să priviţi spectacolul din această sâmbătă şi să vă daţi singuri un răspuns.
Mânuitori marionete: Viorica Stamate, Felicia Ștefan, Mioara Dospina, Marinela Tătaru, Cristian Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea.
Nu uitați, treceti-vă în agenda dumneavoastră și aceste spectacole de la sfârșitul acestei săptămâni: „Nerium Park”, “YEN” și “Povestea ieduțului răsfățat”