Nadia Comăneci a devenit fan al jucătoarei Bianca Andreescu

Originară din Vaideeni, unde vine frecvent să îşi vadă bunicii, jucătoarea Bianca Andreescu, revelaţia circuitului de tenis profesinist feminin din acest an a impresionat-o şi pe marea gimnastă Nadia Comăneci.

Nadia le-a spus canadienilor că o consideră româncă pe Bianca Andreescu, fapt ce i-a fost întărit şi mai puternic în momentul în care sportiva le-a adresat un mesaj fanilor, în limba română, la ceremonia de premiere de la Indian Wells.
“Suntem mândri pentru că este româncă. Uitaţi-vă la numarul uriaş de fani români pe care îi are şi la felul în care a vorbit cu poporul roman în limba română. Ce vă spune asta? Acela a fost momentul care a întărit ceea ce am ştiut de-a lungul timpului: Bianca e de-a noastră!
Am fost atât de fericită că a făcut asta. Nu ştiu cât vorbeşte în limba română cu familia ei, însă faptul ca s-a întors la rădăcinile sale a fost apreciat foarte mult de poporul român”, a spus Nadia Comaneci, într-un interviu pentru The Star.
Apoi, Nadia a menţionat că Bianca a devenit noua sa favorită din tenisul feminin, pe care o urmăreşte la fiecare meci.
“Nu îmi amintesc să mai fi văzut două steaguri pe stadion pentru o singură persoană în acelaşi timp. Este uimitor felul în care sportul poate să unească oamenii. I-am şi spus soţului meu că până acum era o singură jucătoare pentru care mă trezeam la 2-3 dimineaţa pentru a mă uita la meciurile sale, Simona Halep. Acum mai am una. O cheamă Bianca”, a adaugat Nadia Comaneci.

Traian GUMINSKI