Muzeul Viei și Vinului din Drăgășani a fost reabilitat și dotat
Muzeul Viei și Vinului aflat la Drăgășani este unul dintre punctele de atracție din municipiul vâlcean condus de Cristian Nedelcu. Clădirea a fost reabilitată în cadrul unui proiect european, cu finanțare prin Programul Operațional Regional. Valoarea investiției a fost una importantă, 600.000 de euro iar rezultatele cele scontate. Cu fonduri de la bugetul local s-a trecut și la dotarea muzeului, adică au fost puse în valoare la maximum obiectele din interior.
“Este un obiectiv turistic important pentru localitatea noastră și totul arată la superlativ. Îi invit pe toți vâlcenii să vizitele muzeul atunci când ajung la Drăgășani”, spune edilul drăgășenean.
Strugurii care au adus renume zonei Drăgășaniului și medaliile obținute datorită vinului în întreaga lume pot fi descoperite pe traseul gândit de cei care se ocupă de acest muzeu. Expoziția permanentă de la muzeu cuprinde mărturii arheologice din epoca paleolitică, neolitică și din cea a bronzului, ajungând până în perioada daco-romană, o colecție de acte de atestare documentară a orașului și a zonelor adiacente, o vastă colecție etnografică. În muzeu este și o vinotecă, cea care îi prezintă pe toți producătorii de vin din zonă. Muzeul Viei și Vinului din Drăgășani se află într-o clădire veche, construită înainte de anul 1920, în stilul arhitectural neoromânesc, fiind singura clădire cu ceas a urbei, martor al trecerii timpului. (Gabriel Cîrjaliu)