Muereasca spre statutul de stațiune

Pentru că localitatea are ce să ofere turiștilor, primarul are în plan studierea oportunității de a obține atestarea statutului de stațiune de interes local pentru comuna Muereasca:
„Această decizie nu o pot lua eu; va trebui să stau de vorbă cu cetățenii și, de asemenea, trebuie să am o altă discuție în cadrul Consiliului Local. Dar, obținerea acestei titulaturi ne va oferi oportunitatea de a accesa fonduri europene, accelerând astfel dezvoltarea. Și să nu mai vorbim de faptul că, pe lângă a fi o așezare care atrage turiștii, pe raza localității noastre avem și izvoare sulfuroase în zona ‘Cheile Șutii’, similare cu izvorul mineral de la Izvorul 24 din Băile Olănești”, ne-a declarat Ion Ungureanu, primarul localității Muereasca.

Ascensiunea către secretele termale: O călătorie prin Cheile Șutii spre izvoarele ascunse

Traseul către izvoare se dovedește a fi destul de dificil, parcurs pe jos, de-a lungul albiei pârâului. Amenajarea unui drum de acces pentru mașini nu este posibilă, singura soluție fiind captarea și aducerea apelor termale prin conductă până într-un punct mai accesibil.
În zona „Cheile Șutii”, se înalță un versant, iar distanța de la baza până la punctul unde izvorăsc apele depășește 200 de metri, fiind practic inaccesibilă, cu excepția alpiniștilor experimentați. Totuși, apele se preling grațios pe munte, atrăgând mulți vizitatori în căutare de tratament, într-un loc unde apele termale, cunoscute de puțini, își fac simțită prezența ca o mângâiere tămăduitoare:
„Pentru viitor, această nișă a turismului trebuie dezvoltată; trebuie realizate studii pentru a înțelege exact despre ce este vorba. Se poate iniția un parteneriat public-privat cu un investitor interesat să dezvolte o bază balneară în Muereasca. Idei avem, planuri există; ne rămâne să identificăm sursele de finanțare necesare, care, pentru ceea ce ne dorim noi să facem, au valori foarte mari”, ne-a declarat Ion Ungureanu, primarul comunei Muereasca.
Ion Ungureanu a implementat mai multe proiecte de-a lungul mandatelor de primarIon Ungureanu a implementat mai multe proiecte de-a lungul mandatelor de primarIon Ungureanu a implementat mai multe proiecte de-a lungul mandatelor de primar.