„Minunata aventură” de Ana Andreescu sosește la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea

Copiii și părinţii vâlceni sunt invitați luni, 14 decembrie 2015, începând cu ora 12:00, la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea (Strada Carol I 26, Râmnicu Vâlcea), la evenimentul de lansare a volumului pentru copii „Minunata aventură” de Ana Andreescu, cu ilustrații de Georgeta Gherghinoiu, apărut de curând la Curtea Veche Publishing.

Alături de Ana Andreescu și ilustratoarea Georgeta Gherghinoiu, la eveniment vor lua cuvântul domnul Remus Grigorescu, director al Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, Lilian Zamfirescu și Ioan Barbu.

Despre „Minunata aventură”
„Andrei și Elena, doi copii care, firește, mai fac și năzbâtii. Domnul Arici, domnul Cârtiţă, domnul Bursuc, elful de grădină Vava, pisica Meme și porumbelul Puiuţ, mami, tati, Buna și Bunul, iată un microunivers domestic, pus în pagină cu tandreţe de bunică și ochi de scriitoare. Povești simpatice și amuzante pentru că – nu-i așa? – orice copil poate deveni un personaj de poveste, dacă are cine s-o scrie; educative, pentru că nicio bunică nu se poate abţine de la a da poveţe, fie și indirect. O carte pentru cei mari și cei mici, numai bună de citit seara, la ora poveștilor.” (Luminiţa Corneanu)

Ana Andreescu Absolventă în 1973 a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, și-a dedicat aproape întreaga viață scrisului și cărților. A tradus peste 40 de volume din engleză și franceză, la edituri precum Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Vivaldi, Paralela 45. Printre autorii traduși se numără figuri de seamă ale literaturii universale, ca John Updike, François Mauriac, Michael Cunningham sau Edward Said. Este autoarea volumelor Arta cărții (apărută în trei ediții, ce-a de-a treia la Editura Capitel, în 2006), Cartea de colecție (Meridiane, 2000), Cartea românească în veacul al XVIII-lea (Vremea, 2004). Debutează în 2010 în literatura pentru copii cu volumul Începutul călătoriei (Coresi). Minunata aventură este inspirată din viața „aventuroasă“ de bunică.
Cartea este disponibilă în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 32 lei.