Minoră preluată de DGASPC! Dosar penal pentru părinți și iubit

În Cartierul Nord al Râmnicului au apărut ]n seara zilei de 31 august, mai multe afișe cu poza unui bărbat și două mesaje dure: “Violator de copii” și “Pericol, feriți copiii”. Cel mai probabil, afișele au fost lipite de părinții unei minore din cartier care a fost preluată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Dar iată care este poveste:
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizați prin apel telefonic de către DGASPC Vâlcea, cu privire la faptul că, o minoră din Râmnicu Vâlcea a luat legătura cu reprezentanții instituției, Minora afirma că părinții nu îi mai permit părăsirea locuinței și nu mai dorește să locuiască cu ei. Oamenii legii s-au deplasat imediat la fața locului, împreună cu reprezentanții DGASPC. Fata a continuat să spună că refuză să mai locuiască cu părinții ei precizând că aceștia nu îi permit părăsirea locuinței, în urma unor conflicte. A fost deschis față de părinți un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Povestea este mai complicată, însă. Un alt dosar penal a fost deschis și pentru act sexual cu un minor, din cercetări reieșind că fata ar fi avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 30 de ani, bărbatul din afișele lipite în zona Nord. Minora a fost preluată de DGASPC, aflând-se în prezent la un asistent maternal, iar față de bărbatul de 30 de ani, s-a luat măsura reținerii, iar ulterior a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Se pare că părinții minorei au fost nemulțumiți de faptul că bărbatului i s-a aplicat doar măsura controlului judiciar, drept pentru care au apelat la acest gest disperat.