Minor de 16 ani, reținut 24 de ore

Un tânăr de 16 ani din comuba vâlceană Runcu a fost reținut 24 de ore de polițişti, fiind acuzat de omor și lovire și alte violenţe.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost sesizaţi luni, 30 noiembrie, în jurul orei 23.40,
de P. D, din comuna Runcu, cu privire la faptul că fiica sa, P. R., de 13 ani, a fost înţepată cu un cuţit în zona gâtului, de către una din persoanele participante la un conflict spontan izbucnit în faţa locuinţei lor.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, ocazie cu care s-a constatat că cele sesizate se confirmă.
Minora a fost transportată la spital, fiind diagnosticată cu plagă submandibulară stânga, fără a-i pune în primejdie viaţa. În prezent, starea acesteia este stabilă, intervenindu-se chirugical, nefiindu-i atins vreun organ vital.
Din verificările efectuate s-a stabilit că autorul faptei este A. G, de 16 ani, din comuna Runcu, care, în cursul aceleiaşi seri, pe fondul consumului de alcool, a pătruns în curtea locuinţei unui bărbat, de 71 de ani, din aceeaşi localitate şi a exercitat acte de agresiune asupra acestuia, rezultând decesul.
În sarcina suspectului, s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe şi s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea arestării preventive.