Milioane de euro pot schimba viaţa locuitorilor din Dăeşti

Este un primar tânăr, un primar liberal aflat la al doilea mandat al său care riscă însă să îşi piardă mandatul din cauza unor acuzaţii, unor denunţuri de fapt care l-au adus în faţa instanţelor pentru un presupus abuz în serviciu.

Va rămîne însă, în orice situaţie, în memoria locuitorilor comunei Dăeşti pentru că a reuşit să mişte lucrurile în bine în comună, a modernizat infrastructura şi a accesat fonduri importante din Uniunea Europeană.
George Popolan şi echipa sa au muncit din greu în ultimii ani şi acum se află în derulare, în diferite etape, proiecte care depăşesc trei milioane de euro. Edilul George Popolan speră ca dăeştenii să beneficieze de investiţiile făcute de administraţia locală cât mai repede posibil. Dar iată care sunt proiectele şi stadiul în care se află.
„Pe Măsura 7.2.2. avem drumurile DC 17, 18, 19. Ultima şedinţă de licitaţie ar cam trebui să fie pe data de 9 februarie, după care, în termen de 5 zile, să aibă loc semnarea contractului cu câştigătorul licitaţiei. Sunt 10 firme în competiţie. Cu 1 martie, cel mai târziu, vom da ordinul de începere a lucrărilor. Vom începe cu DC 19 Dăeşti-Berilă pentru că este cel mai rău din punct de vedere al uzurii. Le-am promis cetăţenilor că îl vom realiza în toamna anului trecut, fapt care nu s-a întâmplat. Aşa sunt legile noastre în vigoare, semnăm un contract cu UE şi începem lucrările după un an. Un alt proiect în derulare este cel de modernizare a Grădiniţei Fedeleşoiu, care este în stadiu de licitaţie ( despre care am relatat şi noi la finele anului trecut). Prima şedinţă de licitaţie pentru acest proiect va fi la sfârşitul lunii februarie. Pentru Căminul Cultural Sânbotin vom semna contractul undeva în această lună, aşa ni s-a spus de la Craiova. Proiectul este eligibil, aşteptăm doar semnarea contractului şi, bineînţeles, etapele pentru începerea licitaţiei. Cele două proiecte pe PNDL, referitoare la drumurile locale din comuna Dăeşti – 11 drumuri, precum şi la reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII Dăeşti, le-am retrimis la Ministerul Dezvoltării pentru a intra în finanţarea pe noul proiect. Pe Ordonanţa 28 se vor introduce 9500 de proiecte. Să sperăm că şi ale noastre, cele două, vor fi printre ele. Se continuă cu studiul de fezabilitate pentru introducerea gazului în comuna Dăeşti” spune primarul George Popolan care a dat dovadă de o bună comunicare permanent cu presa oferind informaţii rapide de câte ori a fost solicitat.
Sperăm că, în cazul său, instanţa va reţine că nu s-a comis niciun prejudiciu în urma presupusului abuz în serviciu de care a fost acuzat în urma denunţurilor făcute de unii adversari politici. Cazul său este un exemplu elocvent de necesitate a modificării codului penal şi codului de procedură penală.
Din păcate actuala legislaţie va lăsa multe comunităţi locale din România fără primari buni în perioada următoare, iar aceştia de fapt sunt oameni fără culoare politică, sunt oameni care pur şi fac unele greşeli, minore deseori, în efortul lor de a realiza cât mai multe lucruri bune în comunităţile pe care le administrează.

Traian Guminski