“Memorialul Nicolae Bălcescu”, la cea de-a VIII-a ediţie! Elevi din mai multe localităţi vâlcene vor participa la concursul de cultură istorică!

În vederea comemorării trecerii la orizontul etern al marelui revoluţionar, istoric şi patriot, Memorialul Nicolae Bălcescu organizează în 29 noiembrie 2016, ora 9, concursul de cultură istorică “Memorialul Nicolae Bălcescu, factor activ de educaţie al tinerei generaţii”, ediţia a VIII-a.

Este un concurs tip „Cine ştie câştigă!”, un concurs util pentru elevii pasionaţi de istorie şi nu numai, care contribuie la cristalizarea culturii generale a elevilor. Acest concurs adresat elevilor din clasele VII-VIII, are ca temă rolul lui Nicolae Bălcescu în organizarea revoluţiei paşoptiste din Ţara Românească şi istoria familiei Bălcescu.
Vor participa 11 echipaje de la şcolile gimnaziale din localităţile Milcoiu, Galicea, Stoileşti, Ulmetu–Copăceni şi Rm. Vâlcea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Gimnazială Nr. 10).
Echipajele clasate pe primele 3 locuri vor fi recompensate cu premii în bani şi materiale promoţionale.
“S-au scurs 164 de ani de când, departe de ţara pe care a iubit-o şi a slujit-o până în ultima clipă, la Palermo, se stingea marele Nicolae Bălcescu, cel despre care Vasile Alecsandri scria că „în inima lui patriotismul ocupă atâta loc încât cu greu mai crezi că e loc şi de alte simţăminte”. Şi dacă Nicolae ne-a învăţat că „istoria e cea dintâi carte a unei naţii”, urmându-i exemplul şi păstrându-i vie memoria, încercăm să demonstrăm că aici, în „vatra Bălceştilor” nu ne-am pierdut conştinţa de neam şi respectul faţă de istorie! Ne bucurăm că ne sunt alături „iubitorii de Bălcescu” de la Asociaţia Româno-Japoneză de Educaţie şi Ştiinţă, Asociaţia de Cronologie Scientologie şi Astronomie, Asociaţia de Vexilologie „Tricolorul” şi Grupul editorial Bibliostar Rotarexim care au pregătit frumoase surprize pentru premianţi: trofeul Tricolorul, cartea de excelenţă Nicolae Bălcescu, stampe şi diplome de excelenţă”, ne-a precizat Hănulescu Valentin, muzeograf la Memorialul Nicolae Bălcescu.