Medalion Tina Popa! Artista plastică a împlinit 75 de ani, dar arată ca la 20

50 de secvenţe pictografice, expuse pe simezele Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea, au marcat aniversarea a 75 de ani de viaţă ai artistei plastice Tina Popa. Aceasta a ales să sărbătorească evenimentul în mijlocul prietenilor şi admiratorilor pe care i-a invitat la un vernisaj ai unei expoziţii care cuprinde cele mai reprezentative lucruri din cariera sa.


Salonul principal al Muzeului de Arata “Casa Simian” s-a dovedit neîcăpător pentru cei care au dorit să-i fie alături Tinei la împlinirea a 75 de ani. Pe lângă oficialităţile locale au fost prezenţi artişti din toate colţurile ţării, critici de artă sau simplii iubitori de artă. “Înainte de orice, Tina este un om care construieşte. Este un om care pe orice pune mâna reuşeşte să facă ceva, să adauge lumii în care suntem un aspect deosebit”, a declarat Pavel Șușară, unul dintre cei mai cunoscuţi critici de artă din România.
“Este un catalizator pentru tot ceea ce înseamnă act cultural în Râmnicu Vâlcea, în afară de faptul că este un pictor foarte bun“, a spus şi fostul primar al Râmnicului, Sorin Zamfirescu. “Este un prieten adevărat de la care am avut multe de învăţat. Îi urez multă sănătate şi tot ceea ce îşi doreşte”, a completat fostul consilier judeţean, Iuliana Moise.

Tina Popa este unul dintre reprezentativi pictori din Oltenia, lucrările ale sale fiind în multe colecţii din ţară şi din străinătate. Seara de vineri a fost una special pentru ea. “Neavând copii, aceştia sunt copiii mei. De asta am adăugat în album un fagure de miere în care în fiecare căsuţă am câte un mic obiect de artă, o pictură, o amintire din copilărie. Eu am acasă 100 de stupi. Mă bucur că am avut alături, aici, atâţia oameni minunaţi”, ne-a declarat Tina Popa. Atmosfera evenimentului a fost întreţinută de soprana Camelia Clavac şi de duetul Galina şi Victor Nemţeanu.