Meciul meciurilor pentru SCM – cu titlul pe masă!

Acum șase ani, echipa feminină de handbal, Oltchim Râmnicu Vâlcea, câștiga titlul național în România și ajungea în semifinala Ligii Campionilor Europeni, acolo unde era eliminată de ETO Gyor după o dublă manșă palpitantă. Apoi, Combinatul Chimic OLTCHIM anunța că își retrage sorijinul financiar și totul se năruia la Vâlcea. S-a încercat salvarea echipei, chiar dacă au plecat toate vedetele. Datoriile erau mult prea mari și echipa de legendă a sportului românesc se desființa. Vâlcea rămânea astfel fără formație în sportul cu balonul mic, chiar dacă zeci de ani fusese Capitala handbalului feminin românesc.


Renașterea

Pe ultima sută de metri, comducerea primărăriei de atunci a decis să se formeze un alt club. Așa a apărut HCM Râmnicu Vâlcea. Federația Română de Handbal conducă atunci de Critian Gațu a acceptat ca noua echipă să se înscrie tot în primul eșalon, considerându-se că este cumva continuatoarea Oltchimului. Au urmat două sezoane de chin, cu salvări miraculoase de la retrogradare. După revenirea lui Mircea Gutău la cârma primăriei a început cu adevărat renașterea handbalului feminin vâlcean. Edilul a decis să retragă finanțarea pentru echipa de fotbal și s-a investit masiv la cea de handbal. În sezonul trecut echipa a ajuns în finala Cupei României, s-a clasat pe locul 4 și a obținut revenirea în circuitul european după o pauză de șase ani. Nu s-a reușit accederea în grupele Cupei EHF, dar în campionat parcursul a fost perfect. Au fost victorii pe linie, cea mai importantă în Capitală, cu CSM București, campioana ultimilor ani.


Calcule simple. Meciul meciurilor. Se joacă cu titlul pe masă

Miercuri, de la ora 21.00, sala Traian este gazda celui mai important meci din istoria clubului. SCM Râmnicu Vâlcea va juca cu titlul pe masă și are mai multe variante oentru a rămâne pe prima treaptă a clasamentului și pentru a rămâne principala favorită la câștigarea titlului național! Asta ar însemna că SCM va juca în sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor! Așadar, SCM nu mai poate pierde medaliile de aur dacă va câștiga, la orice diferență de scor. Și un rezultat de egalitate este unul foarte bun dar și o înfrângere la mai puțin de trei goluri diferență. Chiar și un eșec la trei goluri le menține lidere pe elevele lui Pera, condiția fiind ca bucureștencele să nu înscrie mai mult de 22 de goluri. Până la finalul campionatului, echipa noastră mai are de jucat un singur meci dificil, chiar în ultima etapă, pe terenul echipei Gloria Bistrița-Năsăud.


Interes imens – sold out!

La Râmnicu Vâlcea interesul pentru acest meci este unul imens. Au fost puse în vânzare doar 620 de bilete și toate s-au epuizat în scurt timp. Sala o să fie arhiplină având în vedere că la începutul sezonului s-au vândut și multe abonamente. Și de la București se anunță deplasarea unei galerii dar este clar că ea nu se va auzi în vacarmul care o să fie creat de fanaticii suporteri olteni.

Gabi Cârjaliu