Marius Țugulescu, fiul al Comunei Vaideeni, îşi va lansa un nou album!

Artistul popular, Marius Țugulescu, este una dintre mândriile Comunei Vaideeni. Cântă mai mult din plăcere, având în vedere că meseria sa de bază este cea de tehnician dentar. Este nelipsit de la evenimentele desfășurate în comuna natală și repertoriul său este unul extrem de apreciat. Este invitat permanent la televiziuni naţionale unde face cunoscut cântecul comunei natale. Poate fi numit un ambasador al Vaideeniului.

Marius Țugulescu este obișnuit cu muzica populară încă din copilărie: “Mama mea cânta, dar nu mergea la petreceri sau nunți, pur și simplu îi plăcea să cânte. O ascultam cu mare atenție când eram copil. În plus, la noi în casă zi de zi răsunau cântece din folclorul românesc. Primii ani în muzică am cântat la fluier, în Ansamblul Vaideeni. Eram în școala generală și nu lipseam la evenimente. Nici de la Balul Oierilor nu lipseam. De mic am fost pe scenă în fața oamenilor. Apoi am plecat la Timișoara la Școala Populară de Artă. A trebuit să plec și nu le-am terminat, dar am mers la Sibiu, tot la Școala Populară de Artă, la clasa doamnei Mariana Anghel. Așa am devenit solist”.

Al doilea album, în iarnă

Artistul popular din Vaideeni a lansat pe piață, deja, un album și se pregătește pentru cel de-al doilea: “Acum patru ani am imprimat primul album despre care eu cred că a fost apreciat de iubitorii de folclor. Se numește “Cât e muntele de Nalt”. Acum sunt în pregătiri pentru ce-l de-al doilea. Nu am multe amănunte, nu m-am decis nici la nume. Cel târziu în iarnă o să fie gata, acum lucrez la linia melodică, la texte”.

Niciodată manelist sau în politică

Se știe că e bine să nu spui “niciodată” niciodată. Marius Țugulescu este sigur, însă, că nu va cânta niciodată manele și nu va intra în politică: “În repertoriul meu este doar folclor pur. Când sunt invitat la petreceri și îmi cer oamenii, când și altceva, muzică de petrecere, dar niciodată manele. Nu simt acest gen de muzică și îi las pe alții să îl adopte. Știu că e vorba de bani mai mulți, dar nu mă interesează. Merg pe drumul meu, ei pe drumul lor. Dacă ai pusă eticheta de lăutar nu te mai întorci niciodată la cea de artist popular. Politică mă întrebi? Nu e de mine. Nu am în anturajul meu politicieni, nu am făcut niciodată politică și nu voi face. Eu sunt tehnician dentar, la final de săptămână cânt, nu am timp de alte activități. Am o fetiță de 2 săptămâni, abia aștept să ajung acasă la ea, mă topesc de dorul ei”.


“Dacă voi câștiga la loto, un an o să călătoresc”

Timpul liber? Noțiune care nu există pentru artistul popular din Vaideeni. Totuși, dacă o să câștige la loto are deja planul făcut. “Nu am timp liber… Chiar nu am. Dacă ar fi să câștig mulți bani? Depinde cum îi câștig. Dacă-i fac din muncă e greu să merg să călătoresc. Dacă câștig la loto, însă, las totul pentru un an, totul mai puțin muzica populară și plec să vizitez lumea. Mi-ar plăcea să vizitez orașe, regiuni, cu istorie. Îmi plac locurile vechi, nu cele noi, grandioase”, ne spune iubitul artist din Vaideeni.

Gabriel Cârjaliu