Marea asfaltare la Valea Mare se încheie! Costel Briceag mai are de rezolvat 10 kilometri de ulițe și ajunge la un procent de sută la sută

La Valea Mare se lucrează mult și bine. Aste pentru că de toate lucrările se ocupă primarul Costel Briceag, dovada vie că omul sfințește locul. În derulare sunt acum două proiecte importante și alte două așteaptă finanțarea guvernamentală. O veste excelentă pentru locuitorii comunei este că după ce se va termina și asfaltarea a 10 kilometri de ulițe se va ajunge la un procent de 100 la sută!

“Pe PNDL 2 avem două proiecte importante, modernizarea iluminatului public și construirea podului care face legătura între Bătășani și Cătunul Totești din Valea Mare. Mai avem încă două proiecte depuse, dar care nu au fost finanțate. Este vorba de construirea unei baze sportive la Școala de Centru Bătășani cu gazon sintetic. Este vorba de o bază multifucțională, cu teren de volei, baschet, volei, minifotbal. Aici majoritatea copiilor vor învăța pentru că, din păcate, natalitateaa scăzut în ultima perioadă. Mai avem asfaltarea a 10,9 kilometri de ulițe. Cu asta vom încheia asfaltarea, de la 0 la 100 la sută”, spune Costel Briceag.
În plus, problema alunecărilor de teren este și ea rezolvată și 70 de familii au scăpat de izolarea totală. “Mă bucur foarte mult că am reușit să construiesc podul calamitat din punctul Papa care face legătura între satele Bătășani și Mărgineni, pod finalizat anul trecut. Acum ne apropiem, un 90 la sută, cu acea alunecare cu care am alergat patru ani, cu atâtea guverne. Este vorba de alunecarea din satul Delureni care punea în pericol 70 de familii care rămâneau izolate, fără posibilitate de rută ocolitoare. Vom planta acolo și 3000 de puieți de salcâm. Până acum nu am putut să-i plantăm, din cauza zăpezii, dar acum trecem la treabă”, completează Briceag.