Marcele, lasă-l pe Ciucă președinte!

Dacă aș fi consilier apropiat, prieten bun, sfătuitor de taină al premierului Marcel Ciolacu, i-aș repeta, de câte ori ar fi nevoie, că este momentul ideal să lase liberalilor orgoliu satisfăcut cu nominalizarea lui Ciucă candidat comun.
Probabil, oricum, îl vor americanii pe generalul de carton președinte, că de aia l-au decorat pe acest băbălău politic funcțional.
PSD ar scăpa astfel de cheltuielile și munca uriașă din campania pentru prezidențiale, precum și de o înfrângere, caz în care acest partid îl va devora pe Ciolacu așa cum a făcut cu toți președinții săi perdanți.
Deci, Marcele, i-aș spune, este momentul să-ți păstrezi funcția de premier. Lasă-l pe liberal președinte, asta dacă va ajunge, pentru că este posibil să nici nu ajungă, dar obține în scris susținerea ta pentru un nou mandat de premier. Nu accepta liste comune pentru Parlament. Oricum vei lua mai multe mandate decât liberalii, deci fără liste pentru Parlament comune.
Președinții de Consilii Județene, și primarii PSD, adică colegii tăi de partid, cei ce aduc voturile precum și electoratul, au nevoie de un prim ministru social democrat și de niște miniștri cât de cât mai umani. Dacă poți, obține în negociere locul de candidat la primăria Capitalei și câteva candidaturi la primării importante. Acolo sunt banii Marcele, în bugetul Capitalei și în cel al orașelor mari. Pentru armata de colegi de partid ai tăi nu contează cine este președinte. Oricum nu-i vei putea ajuta din aceea funcție decât pe foarte puțini. Din poziția de premier însă, îi poți ajuta pe mai mulți.
Marcel Ciolacu este dator colegilor săi. Pentru ei obține maxim și dă-le liberalilor praful de pe tobă. Să ducă la Cotroceni, după un leneș arogant și lipsit de empatie, și un bâlbâit aerian și lacom de pensii speciale nemeritate.
Dar fă înțelegerea în scris că le susții candidatul și nu vei nominaliza candidat la președenția României. La urma urmei nu tu vei intra în cabina de vot cu fiecare pesedist în parte din România să vezi cum va vota.

Traian GUMINSKI