Marcajul M+S pe cauciucuri – Ce înseamnă?

Marcajul M+S pe cauciucuri – Ce înseamnă?

Vom încerca în cele ce urmează să explicăm ce înseamnă M+S la cauciucuri. Marcajul M+S de pe anvelope este oare suficient pentru a circula în condiții de siguranță iarna?
Marcajul M+S pe cauciucuri – Ce înseamnă?

Vom încerca în cele ce urmează să explicăm ce înseamnă M+S la cauciucuri. Marcajul M+S de pe anvelope este oare suficient pentru a circula în condiții de siguranță iarna? Sunt anvelopele marcate cu M+S de iarna?

Marcajul M+S sau MS pe cauciucuri

Acest marcaj M+S se regăsește atât pe anvelopele de iarnă, cât și la anvelopele all season. Această inscripție vine de la cuvintele din engleză Mud & Snow, adică de la noroi și zăpadă. Asta înseamnă că aceste anvelope sunt foarte potrivite șoselelor acoperite cu zăpadă sau cu noroi. Inscripția nu se regăsește însă pe anvelopele de vară. Acest lucru nu înseamnă neapărat că se potrivesc doar categoriei de anvelope de iarnă. Dacă vrei să alegi varianta de cauciucuri care se potrivește nevoilor tale poți apela cu încredere la cei de la Vadrexim, îți vor da toate explicațiile necesare.

Este foarte important să începi să te pregătești din timp pentru sezonul rece. Alegerea unor anvelope poate să fie un lucru destul de exigent și să ceară destul de mult timp și marcajele de pe cauciucuri pot să pună în dificultate chiar și șoferii mai experimentați. Doar anvelopele alese așa cum trebuie pot să asigure siguranța și confortul atunci când ne deplasăm în aceste condiții atât de exigente.
Folosind anvelope inscripționate MS te poți bucura de anvelope care oferă o mai bună tracțiune pe șosea, în condițiile în care vremea devine foarte urâtă și că profilurile de la aceste anvelope au o adâncime mai mare față de cele de vară. Sunt anvelope care sunt proiectate să ofere performanțe mult mai bune, mai ridicate decât cele de vară, asta în condiții de iarnă cu zăpadă, gheață, noroi și polei.
În sezonul rece, de cele mai multe ori avem de-a face cu șosele acoperite cu polei, mâzgă, cu gheață sau zăpadă. Șoseaua devine astfel mai alunecoasă și mașina este supusă la încercări mai grele pe traseele efectuate. Anvelopele care au marcajul M+S sunt anvelope mai speciale, anvelope care pot oferi o excelentă aderență pe șoselele acoperite cu zăpadă, cu gheață sau noroi, asigurând în același timp condiții de condus în siguranță. Mai trebuie să amintim că marcajul M+S este prezent pe toate anvelopele de iarnă, dar că nu toate anvelopele cu acest marcaj au în mod neapărat caracteristici specifice anvelopelor de iarnă. Marcajul M+S se poate regăsi astfel și pe anvelopele all season, anvelope ce nu ofereau o rulare la fel de sigură iarna ca anvelopele de iarnă. Acestea sunt concepute mai degrabă pentru zonele cu ierni blânde, fără prea multă zăpadă, ceea ce nu e cazul și la noi dacă locuiești într-o zonă de munte.

Cauciucurile M+S sunt fabricate dintr-un amestec suplu și totodată au o arie de rulare cu mai multe crestături, asta înseamnă că pot garanta o mai bună tracțiune pe șosele, atunci când vremea este urâtă. Anvelopele de iarnă, au pe lângă marcajul M+S, un fulg de nea și un munte cu trei piscuri, adică simbolul alpin, așa-numitul 3PMSF.

Ce diferențe există între M+S și 3PMSF?

Simbolul 3PMSF te informează că anvelopele pe care le-ai ales sunt foarte sigure pentru condusul pe zăpadă și că oferă un nivel mult mai bun în ceea ce privește siguranța sau mobilitatea în condiții mai grele de iarnă.
Pentru șofatul pe timp de iarnă, se recomandă mai degrabă anvelopele cu marcajul 3PMSF, în defavoarea celor M+S. Mai multe amănunte despre acest subiect poți afla de aici.

℗Articol publicitar