Maratonul Olteniei, evenimentul care strânge fonduri pentru dotarea Spitalului Judeţean Vâlcea

În perioada 27 – 28 august are loc cea de-a patra ediţie Maratonul Olteniei, un eveniment organizat de CEZ România care are ca scop pentru a doua oară consecutiv strângerea de fonduri pentru dotarea Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu echipamente medicale.

Maratonul Olteniei este o cursă 4X4 completă, cu 4 probe sportive dedicate atât profesioniştilor, cât şi sportivilor amatori, care dispune de trasee off-road atât pentru alergare, cât şi pentru MTB. CEz va cumpăra aparatură pentru Spitalul de Urgenţă Judeţean Vâlcea. Medicul Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, afirmă că banii se vor duce pe achiziţionarea unui bronhoscop, astfel, copiii care înghit bile sau se îneacă şi rămân cu mâncarea în gât nu vor fi trimişi către clinici universitare
Anul trecut s-a reuşit achiziţionarea de aparatură medicală în valoare de 14 mii de euro.
Astfel, sâmbătă, 27 august 2016 are loc Cursa de Mountain Bike (MTB). Competiţia de MTB este adresată preponderent amatorilor, pe două variante de traseu: scurt de aproximativ 33 km şi lung de circa 51 km.
Iubitorii bicicletei de toate vârstele care nu sunt înscrişi în concurs pot participa la plimbarea populară care va avea loc în zona Parcului Zăvoi, unde este şi zona de start/sosire a maratonului. Familii, copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi să petreacă o zi activă în aer liber!
După festivitatea de premiere Şuie Paparude va suna în tot Parcul Zăvoi în cadrul unui concert dedicat participanţilor la Maratonul Olteniei.
Duminică, 28 august 2016 are loc Cursa de Trail Running-pe două trasee: unul de semimaraton de 21,2 km şi un cros de 10,5 km.
Startul pentru ambele probe va fi dat în Parcul Zăvoi.
Cele două probe sunt independente una de cealaltă, dar poţi concura la amândouă şi astfel beneficiezi de o reducere a taxei de participare.
Pe parcursul celor doua zile, sportivii, copiii, părinţii şi bunicii se pot bucura, de asemenea, de relaxare, distractie, lounge & Wifi, jocuri şi sporturi diverse în zone special amenajate din Parcul Zăvoi.