MÂNDRIE! 12 elevi vor reprezenta judeţul Vâlcea la Olimpiada Naţională de Matematică

Etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică s-a desfășurat în data de 10 martie 2018 la Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” din municipiul Rm. Vâlcea cu participarea unui număr de 164 de elevi din clasele V – XII, deja calificați în urma etapei locale a Olimpiadei Naționale de Matematică (au fost înscriși 630 de elevi din județ).

În urma acestei competiții au fost selectați 12 elevi care ne vor reprezenta la etapa natională a olimpiadei, respectiv: Dorobanțu Fanurie, cls. a V-a, Piele Ștefan Vlăduț, cls. a VII-a si Rădulescu Alexandra, cls. a VIII-a de la Șc. Gimnazială “Take Ionescu”din Râmnicu Vâlcea, elevul David Silviu Ionut, cls. a VI de la Colegiul National de Informatică ”Matei Basarab”din Rm.Vâlcea, elevul Mirea Bulubașa Petre Luca, cls. a VI-a de la Șc. Gimnazială Nr.4 din Rm. Vâlcea, eleva Zarioiu Denisa Elena de la Sc. Gimnazială Nr. 10, elevul Hodoroagă Andrei, clasa a IX-a de la Colegiul Național ”Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea și elevii Oprea Mihai Adrian, Capriş Ruth si Messner AnneMarie, cls. a IX-a, Stan Ştefan, cls. a X-a si Barbu Mihai, cls. a XI-a de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea. Olimipada se va desfășura în perioada 3 – 7 aprilie 2018 la Satu Mare.
În aceeași zi cu Olimpiada de Matematică, a avut loc la Colegiul Energetic din Rm. Vâlcea și etapa județeană a Concursului Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici” adresat elevilor de liceu, profile servicii, științe, tehnic si uman, cu participarea a 200 de elevi de liceu. Etapa natională va avea loc în data de 12 mai 2018 la Iași, iar Vâlcea va fi reprezentata de 16 elevi.
“Mulțumim domnilor și doamnelor profesori de matematică din unitățile școlare care au fost implicati în activități de organizare și evaluare! Le urăm succes elevilor și ne dorim să aducă premii frumoase pentru județul nostru”, este mesajul prof. Andra Bică elevilor care vor reprezenta judeţul Vâlcea la Olimpiada Națională de Matematică.