Mănăstirea Budești – atracție monahală pentru comuna păstorită de Ionel Vlădulescu

La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, o copie a icoanei Maicii Domnului „Ierusalimitissa” a fost așezată în biserica Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca” din localitatea Budești, judeţul Vâlcea.

Chiriarhul Râmnicului a sfințit icoana și a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură adresat, IPS Părinte Varsanufie a arătat legătura tainică dintre Maica Domnului și Sfânta Cruce, pentru că „Maica Domnului a stat împreună cu Sfântul Apostol Ioan îna­intea Crucii pe care Mântuitorul era răstignit, devenind maică duhovnicească a celor care își asumă purtarea Crucii. Maica Domnului aduce bucurie și comuniune, iar Icoana «Ierusalimitissa» devine odor de neprețuit al noii mănăstiri, dar și al obștii monahale și al pelerinilor. Icoana este o reproducere fidelă, în mărime naturală, a celei de la Ierusalim, atât în ceea ce priveşte pictura, cât şi ferecătura realizată din argint aurit”.

Povestea impresionantă a măicuței Videscu

Maica Theodora Videscu, actualmente stareţa Mănăstirii Budeşti-Vâlcea, are o poveste de viaţă impresionantă. A renunţat la o slujbă de jurnalist, producător, realizator în televiziuni cunoscute din ţara noastră şi a optat pentru propovăduirea Evangheliei pe două continente: Europa şi America.

Sursa: basilica.ro, ziarullumina.ro