Mănăstirea Arnota, gazda “Taberei de tradiţie şi noutate” pentru tineri
În contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox, Patriarhia Română organizează în anul 2016 Programul Național de tabere de vară Tradiție și noutate. Taberele se desfășoară la nivelul fiecărui centru mitropolitan din țară al Patriarhiei Române, cu beneficiari din fiecare eparhie.
Tabăra Mitropoliei Olteniei s-a desfășurat în perioada 15-21 august 2016, la Mănăstirea Arnota, deschiderea oficială desfășurându-se în cadrul manifestărilor spiritual-culturale organizate la Mănăstirea Hurezi cu prilejul sărbătoririi Sfinților Martiri Brâncoveni.
În cadrul acestui eveniment, tinerii au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de ierarhi sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, participanții au vizitat Mănăstirea Hurezi, pentru ca ulterior să participe la un tur de prezentare a zonei Horezu, fiind vizitate Culele de la Măldărești, Târgul Olarilor și atelierele de olărit din zonă. Programul taberei a propus o serie de dezbateri și activități culturale, pelerinaje și întâlniri duhovnicești care au fost organizate pe parcursul săptămânii trecute.
Tinerii prezenţi au participat la atelierele de management de proiecte și comunicare susținute de către Roxana Croitoru, inspector pe proiecte în cadrul ISJ Vâlcea, și Lăcraru Laura profesor la Şcoala „Take Ionescu” din Râmnicu-Vâlcea. Atelierele s-au dorit a fi întâlniri în cadrul cărora, prin joc, creativitate, dialog şi muncă în echipă, să fie dezbătute aspecte care țin de implementarea proiectelor în cadrul comunităților parohiale și asociațiilor de tineri, precum și evidențierea anumitor principii fără de care nu există echilibru în comportamentul fiecăruia. La finalul activităților, grupul de tineri s-a arătat încântat de modul în care au decurs atelierele şi au apreciat, prin impresii frumoase, iniţiativa organizatorilor.