Mame minore, pastile de iod și vaccinuri inutile

Românii au năvălit pe facebook, ca de obicei după un eveniment important, imediat după încheierea Eurovisionului. În primă fază mulți au comentat voturile politice aiurea date de juriile din țările europene de parcă ar fi fost ceva nou. Toată lumea știa că anul acest Ucraina trebuie să câștige chiar dacă ar trimite la concurs un măgar, o capră și o oaie și nu o trupă de muzică. Apoi au urmat cei care au criticat că am dat zero puncte Moldovei, că Moldova ne-a dat zero puncte și că Ucraina nu ne- a mulțumit prin vot pentru că i-am ajutat populația refugiată. Ulterior România a fost sancționată de impostorii care organizează concursul, alături de alte țări, sub acuzația că juriile acestea au votat după “un tipar”. Probabil după altul decât cel dictat de stăpânii Eurovisonului.
Așa s-a aflat că de fapt dădusem 12 puncte Moldovei, iar Moldova ne-a dat nouă 12 puncte, dar că au anulat punctajul nostru și al altor țări și au acordat ăia din organizare niște puncte pe care le-au prezentat, ca niște falsificatori de talie înaltă, ca fiind punctele acordate de juriul României.
Totul pute a mizerie, a rahat de presă ocultă, a nesimțire. Citind toate postările de pe pagina mea și a prietenilor mei am realizat că am luat decizia corecată de a nu mă uita la acest concurs deloc. Nu avea rost să pierd vremea cu o competișie aranjata așa că am preferat să citesc niște articole statistice de presă. Câteva din ele mi-au arătat de ce europenii, din orice mecansim de conducere european și din orice partide, nu dau doi bani pe noi și-și bat joc de țara și poporul nostru.
România ocupă primul loc în UE la numărul de nașteri în rândul mamelor mai mici de 15 ani, conform datelor Eurostat din 2020.
Deși România a dat sub cinci la sută din numărul total de nașteri din Uniunea Europeană, din totalul de 1 645 de fete cu vârste între 10 și 15 ani care au devenit mame în 2020, 731 sunt românce. În total, aproape 30 la sută din mamele minore (sub 18 ani) din UE provin din ţara noastră (8 276 din 29 505, la nivelul întregii Uniuni Europene)”, conform comunicatului Salvați Copiii.
Conform legii din România, actul sexual cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani, iar orice act sexual cu un copil mai mic e considerat viol și ar trebui pedepsit ca atare. În lumea reală, lucrurile stau fix pe dos.
În comuna Munteni, din Galați, unde au născut o sută de fete cu vârste între 11 și 15 ani în doar doi ani și jumătate, nimeni nu a fost condamnat la pușcărie de parcă fetele astea ar fi rămas gravide după o fecundare în vitro. Nimeni nu a deschis nicio anchetă. Procurorii erau probabil ocupați să-i trimită în fața instanțelor pe cei ce au interzis în Pandemie medicilor stomatologi să-și trateze pacienții sau pe cei din cauza cărora au ars oameni legați de paturile din ATI-urile unor spitale.
Dcei țara noastră permite încălcarea la vedere a legislației, știind bine cărei comunități aparțin infractorii, admite ca viețile a mii de femei să fie distruse, să nu aibă acces la educație, la școală, să nu poată învăța o meserie și să devină mame la vârste așa de fragede. Păi și atunci de ce să ne respecte europenii de exemplu femeile, indiferent de vârsta lor, dacă noi nu le respectăm pe minore și închidem ochii la propriu și la figurat în fața acestor practici medievale care în final se vor transpune prin o statistică care va arăta că romii sunt populația majoritară din România. Iar populația majoritară are nevoie de ajutoare sociale pentru a ține acasă alte generații
De fete care să devină mame la 15 ani.
De ce ne-ar ajuta cu bani europeni pentru a ne pune la punct și a ne moderniza sistemul sanitar sau de ce i-ar durea de exemplu că un bolnav are dreptul la hrană de 11 lei în spitalele noastre când află că am cheltuit 6 milioane de euro în ultimele două luni ca să fabricăm 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu. Iar acum Ministerul Sănătății a anunțat că nu mai distribuie pastilele. Pastile care oricum erau inutile în cazul unui război nuclear iar în cazul unui accident sunt eficiente doar dacă sunt luate în primele 6 ore de la expunerea la radiații. Distribuirea acestora ar urma să fie făcută de către Direcțiile de Sănătate Publică, doar în caz de accident nuclear. De către cine că noi nu suntem în stare să distribuim eficient nici măcar niște facturi la utilități?
De ce trebuia să fabrice o unitate medicală de top care putea face altceva în această perioadă pastile de iod ce vor ajunge la gunoi în mare parte. Și mai ales de ce trebuiau 30 de milioane de doze?
Cumă să aibă încredere un politician european, un premier, un președinte, un premier, un europarlamentar, în o țară a cărui Guvern a comandat 150 de milioane de vaccinuri împotriva COVID deși sondajele arătau clar că peste jumătate din populație nu vrea să se vaccineze. Să presupunem însă că România reușea să facă ce făcea pe timpul lui Ceaușescu, adică o vaccinare în masă. Cum naiba să ceri un numr de doze de opt ori mai mare decât toată populația țării? Pentru ce? Un milion de doze au ajuns deja inutilizabile expirând și vom plăti bani buni pentru distrugerea lor. În acest timp deși nimeni nu se mai vaccinează loturile comandate sosesc constant în România. Vom plăti pe ele multe foarte multe milioane de euro. Și unui bolnav care a plătit asigurări 30 sau 40 de ani îi dăm acum mîncare de 11 lei pe zi în spital. Dacă omul ăla nu are familie să-i aducă ceva de mâncare va muri efectiv de foame.
Dar de foame vor muri în curând și mulți români care nu-s în spitale. Bine că vor avea măcar bani de cablu TV să se uite la Eurovisionuri!

Traian Guminski