Lucrări spre finalizare în satul Sâmbotin – Dăeşti

Primarul George Popolan lucrează intens în această perioadă ca anumite lucrări pe care le-a demarat să fie finalizate până la venirea iernii. Astfel, la sfârşitul lunii noiembrie deja are în plan finalizarea lucrărilor la două obiective, şi anume dispensarul uman din Sâmbotin şi la sala de educaţie fizică şi sport din acelaşi sat.

În 31 octombrie s-au finalizat lucrările la instalaţia termică a dispensarului uman din satul Sâmbotin. “Dispensarul este într-o clădire de două etaje reabilitată în cea mai mare parte. A fost schimbat acoperişul, făcut termosistemul, geamurile sunt de termopan iar acum are şi încălzire centralizată. Era nevoie de aşa ceva, aici lucrează doi medici de familie şi funcţionează şi cabinetul stomatologic. Până la finele anului se vor termina şi finisajele interioare. Se lucrează la instalaţia sanitară şi la instalaţia electrică”, ne-a precizat edilul şef al comunei Dăeşti.
Administraţia locală a reuşit să facă acest obiectiv din fonduri proprii, iar populaţia din zonă este extrem de mulţumită.
Pentru că a fost deja semnat contractul de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale pentru un ajutor nerambursabil în valoare de 1,2 milioane de euro, care va fi folosit pentru asfaltarea a trei drumuri de interes local, autorităţile locale speră ca lucrările să înceapă chiar în acest an. „ În mod normal, ar trebui ca în maxim doi ani să finalizăm investiţia şi să avem alte trei drumuri asfaltate conform normelor europene. Este vorba despre trei drumuri comunale cu impact major în derularea activităţii rutiere şi de transport de pe raza localităţii: DC 17 Dăeşti – Băbueşti, DC 18 Dăeşti intersecţie – Sâmbotin Gura Văii şi racordul la drumul naţional 7, dar şi DC 19 – Berila, pe o lungime de peste 7 kilometri”, a precizat primarul Popolan.
Se lucrează intens şi la sala de educaţie fizică şi sport din satul Sâmbotin care se vor încheia în perioada următoare. “Îmi doresc să semnez un contract cu Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unei noi săli de sport, de dimensiuni mai mari decât cea din Sânbotin. Proiectul a fost deja depus. Sala, care va fi de tip 2, precum cea de la Nr. 10, din Râmnic , va avea o capacitate de aproximativ 100 de locuri în tribune şi va fi amenajată în satul Fedeleşoiu, în imediata apropiere a stadionului, a terenului sintetic şi a complexului de agrement ce aparţine de Oltchim”, conchide edilul. (L.L.)