Locuitorii din Râmnicu Vâlcea pot beneficia de serviciile celui mai modern Centru de Imagistică din ţară

Omul de afaceri Nicolae Sofianu a investit multe milioane de euro în Spitalul ce-i poartă numele şi care este situat pe bulevardul Dem Rădulescu, la maxim 20 de minute cu autobuzul sau taxiul din cel mai îndepărtat colţ al oraşului.
Mulţi bani au venit şi pe finanţări făcute pe proiecte europene şi majoritatea s-au dus pe achiziţia aparatuii ultraperformante din Centrul de Imagistică.
Acesta a ajuns acum să poată oferi toate serviciile de investigaţii imagistice din ţară, multe fiind decontate de Casa de Sănătate.
Centrul deţine Echipament de Rezonanţă Magnetică Nucleară (IRM/RMN).
Unul dintre cele mai performante echipamente de investigaţii cu rezonanţă magnetică RMN – SIGNA VOYAGER, sistem care a revoluţionat investigaţiile medicale imagistice.
Pacienţii pot obţine rezultate rapide de cea mai înaltă calitate, cu tehnologie performantă şi scanare inclusiv pentru pacienţii claustrofobi.
Echipamentul deţine şi soft cardiac, de prostată şi afecţiuni neurologice.
Centru de imagistică de înaltă performanţă Sofianu asigură investigaţii mamografice cu tehnologie performantă şi unică în Oltenia:
Evaluare rapida;doză scazută de radiaţii;
Metoda principala de depistare a cancerului de sân:
Program special pentru reducerea disconfortului în timpul investigaţiei, prin disponibilitatea adaptării compresiei la sensibilitatea pacientei;
Evaluare posibilă şi în cazul implantului cu silicon;
Interpretare rapidă a investigaţiei, efectuată de medici cu experienţă;
Radiografie digitala în funcţie de diagnosticul tratat şi investigat în pachetul de spitalizare de zi.

Centrul Sofianu are computer tomograf CT cu 128 SLICE–uri, Mamograf 2D şi 3 D cu Tomosinteză, Radiologie Digitalizată şi OSTEODENSITOMETRIE, Se pot efectua Edoscopie Digestivă, Histeroscopie, Cistoscopie, Bronhoscopii.
Există specialiştii de ortopedie şi intervenţii chirurgicale, Ecograf cu substanţă de contrast şi Elastografie. Şi multe terapii moderne de tratament.
Eforturile echipei din spital este de a atinge standardele şi de a obţine avizele necesare transformării acestuia în Spital Universitar.
Nicolae Sofianu doreşte să deschidă în viitorul apropiat, în Râmnicu Vâlcea, o secţie a uneia dintre Facultăţile de Medicină.

Traian GUMINSKI