Limitatoarele de viteză, marca Mircia Gutău, puse chiar şi în faţa unui semafor

Dacă nu l-aş cunoaşte cât de cât pe inginerul Bogdan Ţigaret l-aş suspecta de complicitate la Mircia Gutău!
Pentru că îl cunosc, îl acuz de naivitate!

Este atât de naiv încât să creadă că şogunul ia decizii în oraş necalculate. Se înşeală, toate sunt calculate!
Încă din vară, de pe străzile din Râmnicu Vâlcea au dispărut brusc limitatoarele de viteză, mai ales cele din preajma şcolilor sau de pe principalele artere din municipiu. Nici nu a ştiut lumea când au fost scoase, din dispoziţia cui şi care este motivul. Noi bănuiam încă de atunci că vor fi puse altele, noi, mai multe şi mai scumpe! Mulţi dintre râmniceni au încins discuţii pe această temă, zi de zi, pe site-ul de socializare Facebook. Administraţia publică locală era criticată dur pentru scoaterea acestor limitatoare. Situaţia s-a înrăutăţit, iar criticile au fost şi mai dure atunci când, în data de 13 septembrie 2016, o elevă care mergea la şcoală a fost accidentată destul de grav chiar pe Calea lui Traian, din zona Lenin Sud a municipiului Râmnicu Vâlcea.
Bogdan Ţigaret a fost cel mai vocal susţinător al reintroducerii limitatoarelor, apărând şi în presa locală. Săptămâna trecută primarul Mircia Gutău a intervenit într-o emisiune televizată în care invitat era Ţigaret şi i-a promis acestuia că limitatoarele vor fi repuse.
Şi au fost reintroduse. Nu ştim cine le-a fabricat, cine le-a achiziţionat, cine le montează şi câte vor fi ele. Nu ştim încă, dar vom afla aşa cum am aflat şi despre zeci de banere achiziţionate de administraţia Ion Gigi Matei şi nefolosite niciunde niciodată.
Limitatoarele vor fi folosite însă stimate, Bogdan Ţigaret.
Vor fi montate şi acolo unde este absurd să se afle. Cum ar fi exact în faţa unui semafor (vezi foto!!! din Râmnicu Vâlcea făcută ieri!). Dacă sunt rentabile la preţ, te asigur că vor fi puse peste tot în faţa fiecărei şcoli, a fiecărui semafor şi a fiecărui sens girator!
Şi încă ceva dragă, inginerule auto! Este foarte posibil ca mulţi dintre conducătorii auto să te înjure la final pe tine, nu pe primar! De plătit vom plăti însă toţi! Din banul public!

Traian GUMINSKI