LICEUL TEHNOLOGIC “GENERAL MAGHERU”: ARTA NU SE POATE ÎNVĂŢA, MESERIA, DA! -Promovarea meseriei de mecanic auto-

1. Denumirea și adresa unității școlare de ÎPT/companiei, website
LICEUL TEHNOLOGIC “GENERAL MAGHERU”
Râmnicu Vâlcea
Strada Calea lui Traian, Nr. 43
www.generalmagheru.ro

NEXT AUTOMOBILE VÂLCEA SRL
Strada Râureni, Nr.118
vanzari@valcea.toyota.ro

2. Descrierea activității / parteneri implicate
Activitatea s-a desfășurat la operatorul economic NEXT AUTOMOBILE VÂLCEA SRL și a avut ca obiectiv promovarea meseriei de MECANIC AUTO.
S-a precizat că SC NEXT AUTOMOBILE VÂLCEA SRL, companie cu capital integral românesc, este începând din anul 2007 dealer reprezentant al TOYOTA în județul Vâlcea și este o reprezentanță de tip 3S (Sales-Service-Spare Parts) ce oferă un pachet de servicii complete specifice unui service auto autorizat TOYOTA.
Reprezentanții firmei s-au implicat cu multă încredere în promovarea și dezvoltarea învățământului dual, încheind un contract de parteneriat cu Liceul Tehnologic “General Magheru”.
Se explică elevilor că societatea are nevoie de specialiști si meseriași, că proverbul “Meseria e brățară de aur” este pe cât se poate de adevărat și că omul care are o meserie, o iubește și o practică cu dăruire, indiferent de vremurile economice în care trăiește, va
câștiga.
Se precizează că lumea modernă nu se poate lipsi de profesia de mecanic auto și că în cadrul unui service auto un specialist efectuează o gamă largă de lucrări, începând cu eliminarea defecțiunilor minore și terminând cu reparații majore.
Se prezintă perspectivele de pe piața muncii, punându-se accent pe faptul că ofertele de locuri de muncă pentru această meserie sunt numeroase și recompensa salarială este una generoasă.
Elevii sunt întrebați de ce s-au orientat spre această profesie și precizează că sunt pasionați de domeniul auto, de evoluția rapidă a tehnologiei, de competiția la nivelul producătorilor de autoturisme și sunt convinși că, meseria este singura care poate oferi siguranța zilei de mâine.
Activitatea a continuat cu un concurs de cunoștințe și abilități, prin care elevii au fost solicitați să execute schimbul de filtre de ulei și polen, să verifice antigelul și bateria mașinii.

3. Dovezi ale succesului
Elevii au făcut demonstrații de lucru, făcând dovada cunoștințelor și aptitudinilor dobândite în urma orelor de curs și de instruire practică și au fost felicitați pentru modul în care s-au implicat în rezolvarea sarcinilor de lucru.

4. Planuri de viitor

Reprezentantul agentului economic a apreciat modalitatea de lucru a elevului câștigător, atenția și grija cu care și-a realizat sarcinile de lucru și i-a propus ca în perioada vacanței de vară să-l angajeze, recompensând-ul pentru seriozitatea și implicarea de care a dat dovadă.
Elevii și-au exprimat dorința de a muncii pentru a deveni buni profesioniști, înțelegând că meseria se învață, că pasiunile se dezvoltă și se cultivă prin cunoaștere.
Angajații școlii au apreciat modul de implicare al agentului economic în activitatea desfășurată și au propus continuarea realizării unor activități de acest gen.

5. Persoana de contact/ date de contact
Director general VLAD BARBU/vlad.barbu@valcea.toyota.ro

CENTRUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PROFESIONAL ȘI TEHNIC
Strada Spiru Haret, nr. 10-12, sector 1, București
Telefon: 021-311.11.62, 021-312.11.61, Fax: 021-312.54.98, E-mail: registratura.cndipt@gmail.com, tvet@tvet.ro