Liberalii trebuie să își schimbe “garnitura” din Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea

A face opoziție nu înseamnă a sabota permanent prin vot proiectele unui executiv. Dar la urma urmei poți să o faci și pe asta dacă atât te duce mintea să faci politică și crezi că adversarul tău poate pierde din faimă dacă-l împiedici să facă ceva bun.

A interveni însă constant doar de dragul de a fi văzut pe televiziuni și a ține cuvântări puerile în ședințe punând întrebări pe ton de mare savant sau de patriot local este ridicol.
Aproape fiecare Consiliu Local din acest județ are măcar un Gică contra și unele mai au și câte un bufon.
La liberalii din Râmnic situația este dramatică și deși europarlamentarele din luna mai par a arăta un PNL pe trend ascendent este posibil ca în vara viitoare marele partid istoric să nu poată trimite în consiliu decât același număr de consilieri. Sperăm noi alții pentru că actualii sunt evident și erodați și inutili prin intervenții nu numai partidului, dar mai ales orașului.
Ridicolul este personificat în acest consiliu de Constantin Băzăvan, om pe care nu-l recomandă absolut nimic să fie lider de grup al unor consilieri care par nu doar adversarii primarului Mircia Gutău, dar mai ales ai orașului.
Acest Băzăvan se bâțâie pe scaun în timpul unor dese intervenții verbale ce le are pe marginea unor subiecte pe care evident ori nu le înțelege, ori le interpretează după mintea unui om total lipsit de logică și experiență administrativă.
Deseori primarul îl neglijează sau face eforturi pentru a-i răspunde căutând cuvinte de parcă s-ar adresa unui autist.
Este revoltător că un partid cu atâția membri intelectuali, avocați, doctori, profesori, ingineri buni, contabili a putut trimite în consiliul municipal un asemenea ipochimen.
Băzăvan a avut și în ședința ordinară din 25 iunie mai multe intervenții. Unele de-a dreptul insultătoare la adresa primarului, dar și una penibilă în care a spus că ședințele au loc ca o ședință cu părinții la școală și că edilul îi ceartă în loc să îi asculte.
Păi, dacă nu înțelegeți nimic din derularea unui împrumut, din destinația unor fonduri și din proiectul unui buget, ce să facă primarul? Să vă asculte cum în acuzați din necunoaștere sau din prostie de deturnare de fonduri pentru că, de fapt, nu puteți înțelege circuitul financiar al unei instituții? Să vă țină lecții de economie? Ce să vă răspundă la unele întrebări de-a dreptul idioate?
Știm că nu aveți cum să înțelegeți ridicolul situațiilor demne de Caragiale pentru că unui nebun degeaba îi spui că-i nebun, unui prost degeaba-i spui că este prost și unuia care pricepe greșit aproape orice degeaba îi spui că alții au dreptate. De aceea nici nu vă acuzăm de nimic, domnule Băzăvan, dar îl rugăm pe domnul Buican să urmărească intervențiile voastre înregistrate din timpul ședințelor. Poate evită să-și mai dea acceptul ca la alegerile de la anul să se afle pe lista de candidați oameni care umbresc istoria unui partid cu pretenții.

Traian GUMINSKI