Legea “Eugen Neață” ajută vâlcenii

Peste 1400 de vâlceni au ieșit deja la pensie apelând la prevederile acestei legi, dar sunt încă foarte multe persoane care nu știu că pot beneficia de pensionarea anticipată cu 2 ani, fără nicio penalizare la cuantumul pensiei.
În ultima perioadă am fost asaltați cu întrebări de cititorii noștri cu privire la pașii de urmat pentru a beneficia de prevederile legii pe care vâlcenii au numit-o Legea “ Eugen Neață”. De aceea continuăm să publicăm informații importante celor care se apropie de vârsta de pensionare.
Deputatul social democrat Eugen Neață a reușit prin inițiativele sale legislative să completeze prevederile legii 263/2010, iar acum tot mai mulți vâlceni beneficiază de această lege, numită și legea “Eugen Neață”.
Mai exact pentru cei care nu știu, Eugen Neață a introdus în legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii zonele cu poluare remanentă, din județul nostru.
În compensare pentru faptul că au fost afectați de poluarea remanentă, vâlcenii care au locuit minim 30 de ani în aceaste zone au posibilitatea de a se pensiona cu 2 ani mai devreme față de vârsta standard de pensionare, fără a suporta o penalizare la cuantumul pensiei.
Precizăm că această reducere a vârstei de pensionare nu se cumulează cu beneficiile altor legi ce privesc reduceri pentru persoane ce au lucrat în anumite grupe de muncă sau în anumite domenii de activitate.
Puteți beneficia de legea “ Eugen Neață” dacă ați locuit minim 30 de ani în localitățile: Budești, Bujoreni, Bunești, Dăești, Frâncești, Galicea, Golești, Mihăești, Milcoiu, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Păușești, Păușești Măglași, Runcu, Vlădești, Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Băile Govora, Băile Olănești, Ocnele Mari, Alunu, Cernișoara, Copăceni, Grădiștea, Lăpușata, Mateești, Oteșani, Roșiile, Sinești, Slătioara, Stroești, Berbești.
Pentru întocmirea dosarului de pensionare este necesar să demonstrați, cu o adeverință eliberată de unitatea de evidență a populației, că ați locuit minim 30 de ani în aceste localități. Adeverința împreună cu toate actele necesare pensionării trebuie depuse apoi la Casa de Pensii Vâlcea.
Deputatul Eugen Neață se află în prezent la al doilea mandat de parlamentar și este cel mai activ parlamentar pe care l-a avut Vâlcea și a promovat până în prezent 192 de inițiative legislative, din care 66 au fost promulgate legi.
Legea pe care vâlcenii au numit-o “Legea Eugen Neață” ajută efectiv și exclusiv populația ce a trăit și muncit în județul Vâlcea.
Deputatul a reușit să facă această lege cu sprijinul fiecărui vâlcean care a avut încredere în el și care i-a acordat votul la alegerile parlamentare din anul 2016 și respectiv cele din 2020.

Traian Guminski