Las Vegasul din Ostroveni

Râmnicu Vâlcea pare un oraş mort. Statistica plasează oricum judeţul nostru cu unul dintre cele mai mici venituri pe cap de locuitor în ultima perioadă. Doar Harghita stă mai prost decât noi.

Cei care au locuri de muncă au salarii de mizerie la noi în oraş. Şomajul a atins cifre critice, cel oficial pentru că numărul şomerilor nedeclaraţi este şi el foarte mare. Ostroveniul pare un cartier plin de pensionari. De pensionari foarte bolnavi, altfel nu ne explicăm prezenţa a 16 farmacii în cartier. Şi plin de disponibilizaţi şi şomeri. Cu toate acestea, recen,t ADMIRAL, una din cele mai mari companii de jocuri de noroc şi-a deschis un cazinou în acest cartier, iar peste câteva zile şi marele Maxbet, altă firmă specializată în jocuri de noroc, îşi va deschide aici al doilea cazinou din oral după cel din River Plaza Mall.
Şi asta în condiţiile în care Ostroveniul are 43 de săli de jocuri şi baruri de carter în care se află celebrele
“păcănele” (slot machine). Păcănelele sunt prezente şi în agenţiile LOTO din cartier care merg bine, iar la fiecare parte de bloc găseşti o cârciumă sau o agenţie de pariuri sportive.
De unde mama dracului au bani atâţia jucători? Ce sume joacă aceştia lunar de permit atâtor firme de profitori să obţină profit? Câţi dintre clienţii acestor cazinouri joacă bani câştigaţi cinstit şi câţi spală aici bani sau pierd sume câştigate din infracţiuni cibernetice şi economice Existenţa atâtor jucători confirmă regula că în zonele sărace lumea nu mai speră decât în jocuri de noroc?
Redacţia noastră va realiza în curând un material amplu pe acest subiect în care vom prezenta părerea unor psihologi specializaţi şi în ludopatie. Adică în forma bolii de dependenţă legată de jocurile de noroc, unul din cele mat grave flageluri psihice ale societăţii moderne.

Traian GUMINSKI