Lansare atipică a unor candidați de AUR pentru România!

Am văzut și eu, dar și ceilalți colegi din presă ce au participat la prezentarea candidaților AUR la Europarlamentare de la Râmnicu Vâlcea, din seara de 30 noiembrie 2023, multe, foarte multe ședințe de partid. Am văzut adunări de alegeri, de mitinguri, conferințe. În săli închise sau în aer liber. Marile partide parlamentare aduc organizat oamenii la astfel de acțiuni. În primul rând este șleahta de șoferi, secretare, funcționărime, angajată pe pile și relații în birouri parlamentare, cabinete de politicieni, departamente de deconcentrate, dar și sănătate și invâțământ. Sunt chemați la acțiunile politice, când este nevoie, primarii cu câte o echipă.
Dar AUR nu are primari în Vâlcea. Și AUR nu a anagajat niciunde de cineva cu pile și cumetrii. Nu a avut unde. Iar evenimentul din Râmnic a umplut Sala Sindicatelor și a lăsat și destui oameni afară în frig, bucuroși totuși că au reușit să-l vadă pe George Simion.
George Simon spune că democrația înseamnă în primul rând libertate. Iar AUR o promite, în timp ce PSD și PNL ne-au luat-o sub diverse forme. Ne-a luat libertatea de a ocupa undeva un loc de muncă bun dintr-un spital sau școală sau CJ sau primărie fără a avea și carnet de partid, dar și relații. Ne-a luat libertatea de mișcare în Pandemie. Ne-au luat libertatea de a alege. Pur și simplu ne impun liste de candidați stabiliți în interes de haită în spatele unor uși închise. Dinozauri politici, sinecuriști, femei cu genunchii tociți pe sub birourile demnitarilor, amante, mitomani și mitocani. Asta ne-au pus pe liste și ne-au chemat la urme. Tocând sume uriașe în campaniile electorale tot din banii noștri.
Am văzut un grup de oameni pregătiți profesional, familiști, patrioți, cu copii. Cu cariere universitare, cu istoric, cu limbaj, cu o mare acuratețe în exprimare. Asta am văzut în Casa Sindicatelor din Râmnic. Lansarea candidaților AUR a adus poate în sală, așa cum scria un coleg din presa locală, mulți votanți simpli, nesofisticați, needucați. Dar omul simplu simte câteodată când are în față un intelectual care=l poate reprezenta cu mândrie și bună credință. Iar AUR are pe acea listă 41 de astfel de candidați.
Iar printre ei se află și singurul europarlamentar care nu a acceptat să se vaccineze în spirit de turmă pentrua a obține un certificat de circulație. Nimeni nu trebuie să mai aibă dreptul să ne impună să circulăm cu adeverințe ca cele folosite cândva de naziști și nimănui nu trebuie să-i mai fie permis să ne fure banii cumpărând medicamente de care nu avem nevoie. Nu ne trebuie niște lingăi de clanțe cu școli sumar făcute dar cu școlile partidelor aflate la putere în Parlamentul European. Ne trebuie acol 31 de parlamentari care să apere România și românii nu să cumpere armament și medicamente la comanda străinilor. Ne trebuie niște patrioți.
Așteptăm cu interes prezentarea patrioților ce-i vor propune liberalii și pesediștii și dorim să-i vedem și pe ei vorbind liber într-o sală din Vâlcea.

Traian Guminski